Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запоріжжі підбили підсумки національного мультипредметного тесту

6 липня 2023 - 19:00

Результати складання НМТ та умови вступної кампанії 2023 року обговорили на брифінгу директорки Департаменту освіти та науки ЗОДА Людмили Бухаріної в офіційному Медіацентрі при ОДА.

Так, для участі в основній сесії зареєструвались 6143 особи, з них реальна кількість учасників, які з’явились у пунктах тестування для складання вступних випробувань – 5141, що становить 83,69 % від загальної кількості зареєстрованих. Більшість з них цьогорічні випускники шкільних закладів, а також фахових коледжів та професійних ліцеїв.

Всі учасники, вже отримали інформацію про результати складання тесту за шкалою від 100 до 200 балів у своєму персональному кабінеті. Так, за даними Українського центру оцінювання якості освіти в Запорізькій області 81 випускник отримав найвищий бал. Серед них  71 учасник тестування отримав максимальний бал з одного предмету, 7 учасників – з двох та 3 учасниці – відразу з трьох предметів. 

До брифінгу долучились і випускники, які мають одні з найкращих результатів тесту у Запорізькій області Анастасія Ісакова та Данііл Вертегел. Вони розповіли про виклики, з якими стикаються учасники НМТ при його проходженні та дали поради стосовно того, як опанувати себе та впоратись з хвилюванням. 

  • Війна накладає свої обмеження. Знаю, що за правилами проведення НМТ, у разі повітряної тривоги учасники повинні покинути свої робочі місця та пройти в укриття. Завершити проходження тестування можна лише після “відбою”. Це дуже відволікає та посилює хвилювання. Нам, на щастя, перериватись не довелось, адже з самого початку тестування відбувалось в укритті, - зазначив випускник.    

Всього, за словами Людмили Бухаріної в Запоріжжі функціонувало 7 пунктів тестування і всі вони відповідно до умов воєнного часу були   облаштовані в захисних спорудах.

Крім цього посадовиця зазначила, що вже розпочалася реєстрація електронних кабінетів для вступу. Усі вступники до закладів фахової передвищої та вищої освіти мають реєструвати електронні кабінети та подавати електронні заяви. А вступники до закладів професійно-технічної освіти цьогоріч вперше зможуть подавати заяви на вступ онлайн або за власним бажанням – у паперовому вигляді. Подача заяв для вступу у заклади вищої освіти розпочнеться 19 липня та закінчиться 30 липня. 

  • Бажаю всім випускникам успішного вступу та щоб професійна карʼєра склалась так, як вони цього прагнуть. Маю надію, що в майбутньому ці люди будуть працювати саме в Україні, яку ми обов'язково відбудуємо! - наголосила Людмила Бухаріна. 

 

 


Департамент культури та інформаційної політики 

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок