Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі погасили нову марку Укрпошту присвячену ГУР

30 червня 2023 - 16:50

Начальник ЗОВА Юрій Малашко долучився до урочистого погашення нової марки серії «Слава силам оборони і безпеки України!» від Укрпошти. Поштовий блок присвячений Головному управлінню розвідки та приурочений до дня звільнення острова Зміїний. 

Мужністю та жертовністю українських розвідників захоплюється не лише Україна, а й весь світ. Українські розвідники завжди напоготові, їх не видно, але вони завжди роблять те, що потрібно Україні. Саме фахівці ГУР виконали низку операцій, що завадили ворогу захопити столицю та окупувати країну. Спецпризначенці проводили операції на Гостомельському аеродромі, звільняли острів Зміїний, Харківщину, пробивалися на «Азовсталь» у Маріуполі, та нищили ворожі літаки на аеродромі Енгельс.

  • Це дуже знакова подія, тому що будь-які відзначення наших військових підрозділів важливі, особливо Головного управління розвідки Міністерства оборони, яке робить свою роботу. Вона таємна та дуже важлива. Дуже приємно, що гасимо марку на їх честь, - зауважив Юрій Малашко.

Як і деякі попередні випуски від Укрпошти, блок марок «Головне управління розвідки Міністерства оборони України» містить благодійну складову. Окрім номіналу марки – F (23 грн) ще 7,00 грн будуть скеровані на придбання засобу «помсти» російським загарбникам.

Тираж поштової марки – 1 075 000 примірників.. Кількість марок в аркуші – 5+1 купон. До марки випущено конверт «Перший день», немаркований художній конверт та художню картку. Випуск здійснено за сприяння ГУР МО України.

На поштовій марці, конвертах та листівці зображено розвідників, які перебувають на бойових завданнях. Автор поштового випуску заслужений художник України Олександр Охапкін. Фото для картки надано ГУР МО України.

 


 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також