Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Максимальне наближення до реальних умов - в Запорізькій області провели масштабні спеціальні тренування

29 червня 2023 - 21:00

За координації міністра енергетики Германа Галущенка, очільника МВС Ігоря Клименка та керівника ДСНС України Сергія Крука в Запорізькій області відбулися регіональні тактико-штабні навчання щодо дій у випадку радіаційної аварії на ЗАЕС. 

В ході двоетапного тренування органами управління та силами цивільного захисту відпрацьовано контрзаходи по захисту населення.

За легендою, після оголошення сигналу “Радіаційна небезпека”, протягом двох годин всі структури цивільного захисту населення були переведені в стан готовності, оголошено засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Представники ГУ ДСНС, голови війських адміністрацій, працівники атомних станцій по всій території України та профільні фахівці відзвітували про стан підготовки своїх відомств до реагування на НС. Зокрема доповіли про розгортання територіальних штабів реагування та залучення підрозділів до ліквідації наслідків НС тощо. Підрозділам ДСНС та ДП «НАЕК «Енергоатом» дана команда зібрати персонал інших атомних електростанцій та провести передислокацію для оперативної ліквідації умовної аварії. 

В рамках тренувань відпрацьовано оперативне інформування населення про порядок дій через офіційні ресурси обласної влади та місцевого самоврядування.

Таким чином всі структури відпрацювали першу - теоретичну частину тактико-штабних навчань.

До тренувального процесу залучено працівників ОВА, місцевого самоврядування, ДСНС, правоохоронців та спеціальних служб.

  • У разі виникнення надзвичайної ситуації, обласна влада готова в оперативному порядку надавати інструкції щодо подальших дій населення. В інформаційних посиланнях для кожної громади обов’язково будуть доведені адреси розгортання збірних пунктів, рекомендовані маршрути евакуації власним транспортом або пішки та інша необхідна інформація. Закликаємо бути пильними та слідкувати за офіційними повідомленнями, - зазначив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко.

Керівники штабів направили відповідальних осіб перевіряти хід практичної частини тренувань, аби виявити недопрацювання.


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також