Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

“Найголовніший крок - наявність відпрацьованого дієвого плану реагування на надзвичайну ситуацію”, - Юрій Малашко в інтерв’ю американському ЗМІ

29 червня 2023 - 18:10

Очільник ЗОВА поспілкувався з журналістами щоденної американської газети The Washington Post та розповів про ситуацію на Запорізькій АЕС, а також підготовку служб оперативного реагування до виникнення можливих ризиків.

Ситуація в Енергодарі - на постійному контролі обласної влади. Кожні дві години відбувається перевірка радіаційного фону на АЕС та за її межами - наразі він у нормі. Очільник обласної військової адміністрації роз'яснив, що забір води для ставка-охолоджувача АЕС здійснюється зі спеціальних свердловин, а не з Каховського водосховища.

Крім того, для мешканців Запорізького регіону розроблено пам’ятку покрокових дій населення у разі аварії на атомній електростанції, яка розміщена на офіційному сайті та інших інформаційних ресурсах ЗОДА. Юрій Малашко наголосив, що у разі реальної загрози громадяни мають уважно слідкувати за повідомленнями на офіційних джерелах, виконувати надані вказівки та не реагувати на фейки.

  • Найголовніший крок - наявність відпрацьованого дієвого плану реагування на надзвичайну ситуацію, який передбачає як ліквідацію НС, так й евакуацію людей. Війна триває вже 8 років, тому наші люди загартовані та поінформовані. У разі відсутності зв’язку поліцією підготовлені спеціальні повідомлення, які допоможуть людям орієнтуватись. План дій у разі виникнення надзвичайної ситуації розроблено ще в мирний час, наразі постійно підлаштовуємо його до воєнних реалій, - зазначив голова ОВА.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни