Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Запоріжжі за добу поліцейські задокументували 77 ворожих атак, є загиблий та поранені 

28 червня 2023 - 12:45

Удари прийшлися переважно по житлових будинках громадян. Укотре окупанти гатили з авіації по Оріхову, застосували РСЗВ та артилерію по Пологівському та Василівському районах. У результаті обстрілів загинув чоловік, ще девʼятеро людей госпіталізовані з пораненнями.

27 червня до поліції надійшло 40 повідомлень про руйнування, найбільших збитків завдано житловій інфраструктурі регіону.

Населені пункти Пологівського району продовжують перебувати під щоденними щільними обстрілами. росіяни знищують оселі місцевих мешканців, гинуть люди. Так, під час артобстрілу Оріхова було смертельно  поранено 77-річного чоловіка. В результаті влучань поранення отримали вісім жителів Пологівського району та житель Василівського. З осколковими та мінно-вибуховими травмами їх госпіталізовано до лікарні.

Загалом під ворожий вогонь потрапили Гуляйполе, Оріхів, Степногірськ Залізничне, Преображенка, Левадне, Ольгівське, Чарівне, Гуляйпільське, Малинівка, Темирівка, Білогір'я, Мала Токмачка, Павлівка, Юрківка.

Усі факти збройної агресії окупантів задокументовані працівниками поліції та СБУ. За зібраними матеріалами відкриті кримінальні провадження в рамках ч. 1, ч. 2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

Читайте також