Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До Дня Конституції нагороди отримали ті, хто виборює незалежність та територіальну цілісність України

28 червня 2023 - 12:20

З нагоди 27-ї річниці прийняття Основного Закону України вітання від обласної влади приймали військовослужбовці та працівники Збройних сил України Запорізького обласного центру територіального комплектування та соціальної підтримки.

Зі  словами вдячності за сумлінне виконання військового обов'язку у воєнний період до зібрання звернувся заступник голови Запорізької обласної військової адміністрації Руслан Мовчан:

“В Конституції - Основному Законі України  визначені фундаментальні речі для державотворення. Незалежність та територіальна цілісність України виписані кров'ю наших військових. Нині відбуваються надзвичайно трагічні події в історії країни - гинуть наші військові та цивільні. Але ми та майбутні покоління маємо пам'ятати цю історичну мить -  захисники гідно виборюють свободу і незалежність країни, а ми маємо бути достойні, вірні присязі та докладати максимум зусиль для нашої спільної перемоги. Щиро дякую тим, хто власним прикладом та працею показують гідний приклад та вірні присязі та народу України.” - зазначив Руслан Мовчан.

З нагоди державного свята у колі військовослужбовців та працівників Збройних сил України державними нагородами та відзнаками урочисто відзначили кращих. Так, відзнакою Президента України «За оборону України» нагороджено головного спеціаліста першого відділу Бердянського РТЦК та СП, державного службовця Олену Моргун, головного спеціаліста служби захисту інформації автоматизованої системи «Оберіг» Запорізького ОТЦК та СП, державного службовця Ольгу Муляр та головного спеціаліста командування Мелітопольського РТЦК та СП Вікторію Бобровську. За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та з нагоди Дня Конституції України медаллю «За розвиток Запорізького краю» нагороджено начальника Мелітопольського ОТЦК та СП, полковника Олександра Лушнікова, начальника відділення офіцерів запасу і кадрів Василівського РТЦК та СП, капітана Андрія Якімця  та оператора групи зв'язку Бердянського РТЦК та СП, старшого солдата Наталю Петренко.

Присутні згадали полеглих героїв і віддали шану всім захисникам, які сьогодні боронять Україну. На честь всіх загиблих громадян України було оголошено хвилину мовчання.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також