Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стартує новий мультидонорський проєкт з надання безповоротних грантів мікробізнесу

26 червня 2023 - 15:40

Для забезпечення безперервності діяльності та відновлення роботи переміщених підприємств з 1 липня стартує новий грантовий проєкт, фінансування якого відбувається за участі Фонду розвитку підприємництва та німецької урядової компанії GIZ. Про це на нараді голови ЗОВА Юрія Малашка з представниками структурних підрозділів, очільниками РВА та військових адміністрацій населених пунктів, розповіла в.о. директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Людмила Грабчилєва.

Так, до реалізації долучено Ощадбанк, який забезпечить перевірку ділової репутації заявників на отримання грантів, відкриття рахунків для виплати грантової допомоги використання та контроль цільового отримання коштів. Проєкт передбачає безповоротне фінансування на суму до 4 тисяч євро в розмірі гривневого еквівалента для близько 750 мікробізнесів протягом 6 місяців після відбору.

  • Гранти покриватимуть негайні витрати підприємців, зокрема виплату заробітної плати, потребу в оборотних коштах, заміну пошкодженого, придбання нового або лізинг обладнання, закупівля сировини та матеріалів, оренда приміщень, транспортні витрати на переїзд/повернення бізнесу та відновлення діяльності. Пріоритет програми підтримка найбільш постраждалих бізнесів та життєво важливих для економіки країни підприємств, - наголосила Людмила Грабчилєва.

Також, в.о. директора Департаменту зазначила, що на отримання грантів зможуть претендувати мікропідприємства в десяти найбільш постраждалих регіонах, серед яких Запорізький, бізнеси, які повернулись на деокуповані території, а також компанії, важливі для забезпечення основними товарами та послугами в усіх підконтрольних областях.

Заявку на отримання безповоротної фінансової допомоги представники мікробізнесу зможуть подати з 1 по 15 липня включно через портал Дія. За консультативною та роз'яснювальною допомогою підприємці можуть звертатися до будь-якого відділення Ощадбанку.


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області