Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі поліцейські задокументували наслідки ворожих атак, від яких постраждали люди

24 червня 2023 - 12:30

23 червня війська рф обстріляли територію обласного центру та Запорізького району з ЗРК С-300, завдали ударів із авіації, артилерії, РСЗВ і БПЛА по населених пунктах Василівського та Пологівського районів. Загальна кількість обстрілів перевищила 70. окупанти смертельно травмували чоловіка, ще ТРОЄ громадян отримали осколкові поранення.

Впродовж доби до поліції надійшло 33 повідомлення про руйнування. Влучання російських ракет і снарядів зафіксовані у Запоріжжі, Різдвянці, Воздвижівці, Гуляйполі, Оріхові, Залізничному, Левадному, Чарівному, Гуляйпільському, Червоному, Полтавці, Новоданилівці, Юрківці, Воздвижівці, Білогір'ї, Ольгівському, Малинівці, Новодарівці, Темирівці, Степногірськц, Приморському.

Вчора загарбницькі війська здійснили ракетну атаку на Запоріжжя та села у Запорізькому та Пологівському районах – значних руйнувань не зафіксовано.

росіяни обстріляли з артилерії с. Приморське, снаряди влучили по території садового господарства. Внаслідок атаки поранено громадян, які прямували до власних дачних будинків. Від отриманих осколкових травм помер 64-річний чоловік, ще трьох людей госпіталізовано до обласної лікарні.

Крім цього, минулої доби поліцейські зафіксували наслідки влучань керованих бомб на Оріхівщині. Зруйновані багатоповерхівки та приватні домоволодіння,  особистий транспорт громадян.

Усі факти збройної агресії задокументовані працівниками поліції та УСБУ. За зібраними матеріалами відкриті кримінальні провадження в рамках ч. 1, ч. 2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

Читайте також