Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Очільник ЗОВА проінспектував роботу провідного українського транспортного виробника

20 червня 2023 - 17:40

Юрій Малашко відвідав автомобілебудівне підприємство та ознайомився з роботою підприємства в умовах воєнного стану, яке випускає легкові автомобілі, а також фургони і автобуси.

Так, у зв’язку з початком військового вторгнення на території України обсяги виробництва скоротилась і наразі завод випускає виключно автобуси. Підприємство не раз зазнало уражень в результаті ракетних обстрілів рф. Крім цього, керівники промислового об’єкта готуються зіштовхнутися з критичними наслідками перебування вояк рф на потужностях заводу, які розміщені на тимчасово окупованій території. Очільник ЗОВА наголосив, що вже експерти мають пришвидшити фіксацію збитків, аби після війни об’єкт отримав відшкодування від країни-терориста.

Голова правління зазначив, що зараз на підприємстві працює близько тисячі фахівців, а продукція виготовляється відповідно до запитів замовників. 

  • Для розвитку промислового сектору України необхідно надавати пріоритет місцевим виробникам замість того, щоб закуповувати готову закордонну продукцію. Це не лише допоможе стабілізувати економіку регіону, але й зробить територію, де базується виробництво, привабливою для інвесторів, - наголосив очільник ЗОВА.

Крім цього, Юрій Малашко обговорив з представниками виробництва співпрацю під час деокупації області: так, виготовлені автобуси стануть у пригоді під час евакуації та доставлення гуманітарної допомоги.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також