Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Український історик та публіцист презентував книги про нескореність українського народу у Запоріжжі

16 червня 2023 - 16:20

За підтримки Департаменту культури та інформаційної політики Запорізької ОДА в обласному центрі відбувся творчий вечір Володимира В’ятровича, де говорили про війну за свободу від УПА до ЗСУ. В рамках заходу автор презентував три книжки “УПА. Історія нескорених”, “Наша столітня. Короткі нариси про довгу війну” та “Нотатки з кухні “переписування історії”. На захід завітали представники політикуму та громадськості, історики та науковці Запорізької області.

В презентованих роботах зібрана історія незламного українського народу, що вимушений століттями виборювати незалежність та свободу.

  • Те, як показали себе українці з початком повномасштабної війни, вразило увесь світ. Росіяни не врахували один чинник, що яскраво проявлявся в нашій історії – нескореність. Українці навіть в ситуації, яка іншим може здаватись безвихідною, продовжують боротись, а витоки цієї боротьби лежать в їх давнішній історії, – наголосив Володимир В’ятрович.

Наукова праця “УПА. Історія нескорених” перевидається вчетверте і присвячена історії української повстанської армії. За словами автора вона є віддзеркаленням того, що відбувається зараз.

Видання “Наша столітня. Короткі нариси про довгу війну” презентувалось в Запоріжжі вперше. Воно складається з 45 розділів, які сам автор називає життєво важливими уроками історії.

В “Нотатках з кухні “переписування історії” зібрані та доповнені наукові публікації автора з 2000-х років.

У рамках заходу автору вручили запорізькі видання, які побачили світ за підтримки ОДА - збірку “Біль війни” та фотоальбом “Великі перемоги”.

Так, Департамент культури та інформаційної політики плідно співпрацює з Володимиром В’ятровичем ще з 2014 року. За його участі свого часу надрукували п’ять томів видання «Усна історія російсько-української війни». За словами директора Департаменту Владислава Мороко історичні книги у розрізі сьогодення є надзвичайно важливими.

  • Російські загарбники роками нищили український народ, його культуру та історію, аби не залишити і сліду. У захоплених районах Запорізького регіону військові країни-агресора без жодного сорому знищують бібліотеки, українську літературу і наукові праці, тому особливої потреби вони набувають на деокупованих територіях, - зазначив посадовець.



Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

«Воду слід використовувати свідомо», – гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський

Як перенести літню спеку безпечно: поради спеціаліста

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області