Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про стан надання комунальних послуг на території Запорізької області

16 червня 2023 - 15:00

На сьогодні, 16 червня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання на підконтрольній території Запорізької області відключено 67 населених пунктів, з них - протягом тривалого часу 63 населені пункти. Загалом без енергопостачання залишається 28 545 абонентів. 

Вчора вранці енергетики усунули пошкодження електромереж, спричинені напередодні ворожими обстрілами, та повернули світло 464 родинам у 4 населених пунктах. Вже ввечері ремонтні бригади Оріхівського міжрайонного РЕМ оперативно відновили живлення 5 729 споживачів, що були знеструмлені внаслідок технологічного порушення. 

На жаль, вчора мережі Степногірської дільниці знову зазнали руйнувань від рашистських снарядів, без світла залишилися 4 271 споживач. Аварійно-відновлювальні роботи розпочнуться, щойно це дозволить безпекова ситуація.

По Василівському, Михайлівському, Бердянському, Приморському, Мелітопольському, Якимівському, Веселівському, Кам’янсько-Дніпровському, Токмацькому, Більмацькому та Розівському районним відділенням через дії місцевої окупаційної «влади» доступу до електромереж та актуальної інформації щодо їх стану ПАТ «Запоріжжяобленерго» не має. 

За інформацією АТ «Запоріжгаз» на 8-00 16.06.2023 на підконтрольній території області відключено 36 населених пунктів Пологівського та Запорізького районів (14 571 абонент), з них частково 13 населених пунктів Запорізького району (598 абонентів).

У інших населених пунктах аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень та з урахуванням безпекової ситуації. 

По ПрАТ «Мелітопольгаз» та тимчасово окупованим територіям області актуальна інформація щодо стану газопостачання відсутня.

За наявною інформацією на сьогодні на підконтрольних територіях області внаслідок бойових дій та обстрілів без централізованого водопостачання залишаються 11 населених пунктів Василівського та Пологівського районів. Залишаються пошкодженими 74 об’єкти (у т.ч. 1 каналізаційна очисна споруда, 4 водопровідні станції та 5 каналізаційних насосних станцій, 40 артезіанських свердловин, 19 водонапірних башт, 5 допоміжних та адміністративних споруд підприємств водопровідно-каналізаційного господарства), водопровідні та каналізаційні мережі.

Аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень та з урахуванням безпекової ситуації.

За наявною інформацією на сьогодні внаслідок бойових дій у населених пунктах області повністю зруйновано або частково пошкоджено 7 922 домоволодіння.

Читайте також

«Воду слід використовувати свідомо», – гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський

Як перенести літню спеку безпечно: поради спеціаліста

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області