Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

“Небезпека для українців залишається допоки росіяни будуть на нашій землі”, - Юрій Малашко в інтерв’ю з данським виданням “Berlingske”

13 червня 2023 - 14:30

Очільник ЗОВА поспілкувався з журналістами щоденної газети Данії, яка була заснована ще в 1749 році.

Обговорили вплив терористичних дій росіян на ЗАЕС, поточну ситуацію на тимчасово окупованих та прифронтових територіях Запорізької області та зміну менталітету людей після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Підрив Каховської ГЕС вплинув на рівень води в нижньому б’єфі Дніпра, через що спостерігається суттєве зміління водойм в деяких громадах регіону. Регуляція скидів води регулюється Дніпровською ГЕС. Населені пункти, які проводять забір води безпосередньо з нижнього б’єфу, вже проводять необхідні технічні роботи, щоб відновити водопостачання, проте ситуація повноцінно прийде в норму лише тоді, коли ЗСУ звільнять Нову Каховку, а спеціалісти зупинять та відрегулюють потік води.

На атомній електростанції ситуація стабільна завдяки особливостям її конструкції і врахуванню всіх можливих ризиків. Попри те, що на ядерному об’єкті постійно знаходяться представники МАГАТЕ, росіяни продовжують чинити тиск на наших спеціалістів: намагалися створити псевдопрофсоюз, примусово паспортизують тощо.

  • Небезпека для українців залишається допоки росіяни будуть на нашій землі. Вони вбивають своїх же людей та знищують цілі міста, намагаючись зробити жалюгідні спроби зупинити український контрнаступ. Ми завжди готуємось до найгіршого: проводимо навчання спільно з ГУ ДСНС, відпрацьовуємо механізми евакуації, - зазначив Юрій Малашко.

На тимчасово окупованих територіях українців примусово отримують паспорти рф. Як зазначає очільник ЗОВА, у разі, якщо громадянин не пішов на співпрацю з окупантами та не підтримував терор росії, зможе відновити свої документи після проведення першочергових заходів деокупації. Юрій Малашко зазначив, що правоохоронні органи мають інформацію щодо всіх колаборантів, тому кожен зрадник відповість згідно з законодавством України.

  • Після 24 лютого повністю змінився менталітет та світогляд українців. Немає жодної людини, якої б не торкнулася ця війна. Усвідомлення того, що росія - держава-терорист, яка живе застарілими радянськими поняттями, прийшла навіть до найбільш “нейтральних”. Звичайні цивільні були готові брати в руки зброю та боронити Україну на рівні з військовими. Ми довго готувалися до звільнення і готові повертати свої землі, - наголосив керівник обласної військової адміністрації.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

«Воду слід використовувати свідомо», – гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський

Як перенести літню спеку безпечно: поради спеціаліста

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області