Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Малашко ініціює аудиторську перевірку КНП "Запорізький регіональний ФКЛДЦ" ЗОР у зв’язку з численними скаргами колективу на незадовільну роботу адміністрації закладу

12 червня 2023 - 19:20

Очільник ЗОВА відвідав Комунальне некомерційне підприємство «Запорізький регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр» Запорізької обласної ради. Під час робочого візиту Юрій Малашко поспілкувався з працівниками медичного закладу, які вкрай негативно висловилися про професійну діяльність адміністрації та безпосередньо керівника установи, що призвело до виникнення заборгованості по заробітній платі працівникам близько  600 тис.грн. та необґрунтованого зменшення з травня поточного року грошового забезпечення лікарів та медичних сестер. 

  • Така ситуація неприпустима в установі, що знаходиться в 30 кілометровій зоні від лінії вогню. Не бачу жодних дій з боку керівництва установи спрямованих на вирішення проблемних питань функціонування медичного закладу, у тому числі гарантованої законом оплати праці для майже трьохсот працівників. При цьому викликає повне нерозуміння дії керівництва,  яке зменшивши всьому персоналу зарплату вдвічі, зберегло собі максимальні надбавки та доплати. Ініціюю аудиторську перевірку діяльності установи для надання правової оцінки діяльності адміністрації установи. В тому, що медики недоотримують заслужене грошове забезпечення та вимушені у воєнний час рахувати кожну копійку винний тільки керівник, - зазначив Юрій Малашко.

В прифронтовій області керівником КНП видано наказ, відповідно до якого з травня поточного року заробітна плата працівникам установи  нараховувалась без виплат за вислугу років, надбавок, безперервного стажу тощо, та становила 13733 грн. у лікарів та 9543 грн. у медичних сестер без вирахування податків.

Очільник ЗОВА наголосив про необхідність відсторонення на час перевірки Олександра Тищенка буде відсторонено від займаної посади, а до роботи долучаться всі відповідні служби та органи. За її результатами будуть вжиті відповідні організаційні та правові заходи.

 



Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

«Воду слід використовувати свідомо», – гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський

Як перенести літню спеку безпечно: поради спеціаліста

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області