Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Міністерстві культури надали рекомендації стосовно розроблення програм комплексного відновлення регіонів та громад

8 червня 2023 - 10:00

За ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики України в онлайн-форматі відбулася нарада з представниками обласних військових адміністрацій стосовно врахування державних інтересів у сфері культури під час розроблення програм комплексного відновлення регіонів та громад. Нарада відбулась під головуванням міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченко. 

У заході взяли участь заступник голови обласної військової адміністрації Віталій Сиволап, директор Департаменту культури та інформаційної політики ЗОВА Владислав Мороко та відповідальні працівники Управління містобудування та архітектури  ЗОВА.

Присутні обговорили рекомендації які повинні бути враховані під час розроблення програм відновлення областей та територіальних громад. Як зазначив Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України, пріоритетними напрямами, що враховують державні інтереси, при розробці таких програм є: охорона об'єктів культурної спадщини, задоволення потреб населення в якісних та доступних культурних послугах, завершення процесу декомунізації та деколонізації, забезпечення функціонування української мови у регіоні, заходи для зміцнення кадрового потенціалу у сфері культури,  обережна оптимізація закладів культури у територіальних громадах; заходи з розробки та затвердження науково-проектної документації.  Міністр закцентував на тому, що на відміну від інших областей України, в Запорізькій області наявні усі необхідні історико-архітектурні опорні плани. Це дасть змогу зберегти культурну спадщину та почати процес відновлення та якомога швидше розпочати відновлення культурних об'єктів.

Під час заходу було наголошено про важливість створення туристичних “магнітів”. Міністр підкреслив, що хоча б один туристичний “магніт” повинен бути створений у кожній територіальній громаді і включений до програми її комплексного відновлення. 

 

Читайте також

«Воду слід використовувати свідомо», – гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський

Як перенести літню спеку безпечно: поради спеціаліста

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області