Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі увічнили пам’ять видатної журналістки

6 червня 2023 - 20:30

У День журналіста України в обласному центрі відкрили меморіальну дошку на честь легендарної запорізької журналістки Майї Мурзіної. До церемонії долучився очільник Запорізької ОВА:

  • Перш за все хочу привітати всіх журналістів зі святом, Днем журналістики. Побажання одне – працювати на благо України, бути обережними та пам’ятати, що за вами є родини, які вас чекають. Ми прифронтова область і ви працюєте, аби люди знали, що дійсно відбувається на лінії фронту та прифронтових територіях, де через ворога місцеві жителі потерпають. Сьогодні відкриваючи меморіальну дошку розумію, що це все ж таки пам’ять про тих людей, які зробили для області те, що здавалося неможливим. Майя Мурзіна підняла журналістику області на високий рівень і завдання кожного медійника сьогодні відповідати цьому рівню!, - зауважив Юрій Малашко.

Честь відкрити пам’ятну дошку надали журналістам, які працювали в одному виданні з Майєю Костянтинівною. Журналістка понад чверть життя віддала творчості, несла правду людям та відкривала нові горизонти читачам. За свою творчу кар’єру Майя стала організатором небаченого на той час змагання льотчиків-космонавтів і хліборобів Запорізької області.

В обласному центрі журналістка організувала систему професійного вдосконалення для інформаційників, а також приділяла багато уваги допомозі та захисту колег. Саме за багаторічний і сумлінний розвиток журналістської справи її свого часу відзначили орденом Княгині Ольги III ступеня та орденом «За розвиток Запорізького краю». 



Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

«Воду слід використовувати свідомо», – гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський

Як перенести літню спеку безпечно: поради спеціаліста

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області