Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для постраждалих внаслідок ворожої атаки на житловий будинок проходить видача гуманітарної допомоги

15 березня 2023 - 15:30

За дорученням очільника Запорізької обласної військової адміністрації Юрія Малашка для постраждалих від терористичної атаки 2 березня організували видачу гуманітарної допомоги від Товариства Червоного Хреста на базі однієї з комунальних установ обласного підпорядкування. Ракети С-300, якими російські окупанти поцілили в одну з п'ятиповерхівок у центрі міста зруйнувала більше 30 квартир, тому обробити запити громадян та надати їм речі першої необхідності було невідкладним завданням.

Збір потреб здійснюють фахівці консультаційного офісу ОДА для надання можливої допомоги постраждалим від ракетної атаки. Після цього, їх передали представникам благодійної організації для подальшого опрацювання. У Запорізькій обласній організації Товариства Червоного Хреста зазначають, що звернутися по допомогу можуть не лише мешканці будинку зруйнованого 2 березня, але й тих, які постраждали раніше. Для цього потрібно мати з собою лише паспорт та ідентифікаційний код. 

  • Ми працюємо за потребами населення. Здебільшого видаємо посуд, постільну білизну, ковдри подушки, матраци, продукти, а також засоби гігієни. Запити можна надсилати на адресу голови Запорізького обласного Червоного Хреста або представникам влади. Наша місія - допомагати людям, які цього потребують. Після трагедії, до нас звернулись фактично усі мешканці постраждалих квартир. Ми готові надавати допомогу всім, хто до нас звертається, - зазначила представниця організації Дар’я Гурова.

Окрім цього, мешканці зруйнованого житлового будинку отримують безоплатну кваліфіковану медичну та психологічну допомогу від спеціалістів міжнародної благодійної організації «Лікарі без кордонів». 

Прийоми постраждалих громадян фахівцями адміністрації здійснюється у робочі дні  з 9:00 до 16:00 за адресою: вул. Гоголя, 62.

Інформацію щодо спеціальних прийомів можна отримати за безкоштовним телефоном 0800 503 508  (гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації) з 8:00 до 18:00.

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області