Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Комісія з проведення заходів щодо ліквідації наслідків задухи водних біоресурсів та їх утилізації створює алгоритм дій у теплу пору року

8 березня 2023 - 15:40

Під головуванням першого заступника керівника ОДА Геннадія Тімченка  відбулося чергове засідання обласної Комісії з проведення заходів щодо ліквідації наслідків задухи водних біоресурсів та їх утилізації.

До заходу долучився в.о. директора Департаменту захисту довкілля ОДА Сергій Карпій, а також представники Національного заповідника «Хортиця», Державної екологічної інспекції Південного округу, Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Запорізькій області, ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області.

Присутні обговорили питання ліквідації наслідків задухи в адміністративних межах Кушугумської селищної ради та визначили алгоритм дій кожного органу влади. Крім цього, розглянули вимоги до підприємств, що можуть проводити утилізацію водних біоресурсів, проведення днопоглиблювальних робіт в місцях їх концентрації та можливості проведення меліоративного лову.

  • Наразі спостерігається відносно стабільна ситуація з рівнем води в Каховському водосховищі. За інформацією Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Запорізькій області, нових випадків загибелі водних біоресурсів не зафіксовано. Крім цього, Державною екологічною інспекцією Південного округу проведено аналіз відповідно до якого рівень кисню в воді знаходиться в межах норми, а в деяких місцях навіть перевищує середні показники. Попри це ми маємо ретельно підготуватися до ліквідації наслідків можливої екологічної катастрофи, - повідомив Сергій Карпій.

В.о директора Департаменту нагадав, що відповідно до вимог Закону України «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною» органи місцевого самоврядування забезпечують ліквідацію несанкціонованих і неконтрольованих звалищ побічних продуктів тваринного походження. 

Враховуючи чинні норми законодавства та потепління, за результатами наради доручено природоохоронним органам здійснювати постійний моніторинг стану водних біоресурсів в акваторії Каховського водосховища, у разі виявлення фактів загибелі, для недопущення погіршення епізоотичного стану, негайно повідомляти обласну та територіальні комісії для ліквідації наслідків задухи водних біоресурсів.

  • Реалізацію заходів мають забезпечити усі залучені органи. Територіальні громади повинні бути готові до забезпечення матеріальних та технічних ресурсів для ліквідації наслідків можливих задухових явищ. Створені в громадах комісії, своєю чергою, мають створити чіткий алгоритм дій, щоб уникнути критичних наслідків, - зазначив Геннадій Тімченко.


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області