Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У ЗОВА розглянули механізм передачі суб'єкту господарювання державного сектору економіки рухомого майна, яке примусово відчужене або вилучене за рішенням РНБО України

7 березня 2023 - 11:45

Про Порядок передачі суб'єкту господарювання державного сектору економіки рухомого майна, примусово відчуженого або вилученого відповідно до рішення РНБО України говорили на нараді очільника ЗОВА Юрія Малашка з керівниками структурних підрозділів, головами РВА та місцевих військових адміністрацій.

В.о. директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі ЗОВА Людмила Грабчилєва розповіла, що 21 лютого 2023 р. набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України № 172, якою визначено механізм передачі суб'єкту господарювання державного сектору економіки рухомого майна, яке примусово відчужене або вилучене за рішенням РНБО України.

  • Це стосується рухомого майна, яке використовується чи може використовуватися для забезпечення діяльності підприємств оборонно-промислового комплексу України і щодо якого існує ризик переривання його функціонування у зв'язку з перебуванням такого майна на території адміністративно-територіальної одиниці України, щодо якої існує загроза тимчасової окупації та межі якої розташовані на відстані не більше 30 кілометрів від району ведення бойових дій або від тимчасово окупованої території. Відповідно до затвердженого Урядом Порядку рішення про примусове відчуження або вилучення рухомого майна має бути прийняте впродовж чотирьох днів, - зазначила посадовиця.

Так, в одноденний строк Міністерству економіки України мають надати обґрунтовані пропозиції щодо суб'єкта господарювання, якому доцільно передати примусово відчужене або вилучене рухоме майно.

Зазначені пропозиції повинні містити інформацію про:

  • суб'єкта господарювання, якому доцільно передати примусово відчужене або вилучене рухоме майно (повне найменування, місцеперебування, код згідно з ЄДРПОУ, предмет діяльності);

  • суб'єкта управління об'єктами державної власності;

  • мету використання рухомого майна;

  • фінансово-економічне обґрунтування ефективного використання рухомого майна з визначенням джерел фінансування видатків на його утримання.

Після цього, Мінекономіки в одноденний строк з дня надходження обґрунтованих пропозицій готує проект рішення Кабінету Міністрів України щодо передачі примусово відчуженого або вилученого рухомого майна суб’єкту господарювання шляхом закріплення такого майна за відповідним суб’єктом на праві господарського відання та надсилає його на погодження заінтересованим органам в установленому порядку.

Заінтересовані органи погоджують зазначений проект рішення Кабінету Міністрів України в одноденний строк.

Мінекономіки в одноденний строк після зазначеного погодження подає проект рішення Кабінету Міністрів України на розгляд Кабінету Міністрів України.

На підставі прийнятого рішення Кабінету Міністрів України примусово відчужене або вилучене рухоме майно закріплюється на праві господарського відання за відповідним суб’єктом господарювання.

Передача примусово відчуженого або вилученого рухомого майна оформлюється актом приймання-передачі. Разом з примусово відчуженим або вилученим рухомим майном передається наявна документація щодо нього.

Контроль за збереженням та цільовим використанням суб’єктом господарювання примусово відчуженого або вилученого рухомого майна здійснюється суб’єктом управління об’єктами державної власності.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області