Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада тримає на контролі питання казначейського обслуговування комунальних закладів Запорізького регіону

28 лютого 2023 - 16:30

Під головуванням керівника ЗОВА Юрія Малашка відбулося засідання робочої групи з питань забезпечення казначейського обслуговування бюджетних установ на території населених пунктів, на яких органи влади не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження. 

Оскільки в умовах воєнного стану надзвичайно важливим є збереження  функціонування бюджетної сфери та надання життєвонеобхідних послуг жителям громад. Під час засідання розглянули питання продовження казначейського обслуговування або блокування рахунків комунальним установам, що розташовані на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Юрій Малашко наголосив на необхідності особливого контролю за ситуацією та оперативному інформуванні правоохоронних органів про всі випадки колаборації працівників бюджетних установ, аби не допустити виплат з бюджету таким працівникам.

Керівники структурних підрозділів доповіли про роботу релокованих  закладів та стан справ в установах,  які не вдалося евакуювати. Також розглянуті пропозиції  голів РВА щодо блокування казначейського обслуговування закладів спираючись на наявну інформацію щодо колаборації. Керівник ЗОВА зауважив, аби підтримати працівників релокованих закладів замість простою варто запропонувати працювати у споріднених за профілем установах на неокупованих територіях, а за відсутності таких вакансій – залучати до міжнародних програм. 

Моніторинг ситуації на території населених пунктів, на яких органи влади не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження триває.

 

Читайте також