Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Укрпошта» випустила поштові марки до роковин вторгнення країни-окупанта

24 лютого 2023 - 15:50

Сьогодні, 24 лютого, до річниці повномасштабного вторгнення військ рф на територію нашої держави, «Укрпошта» презентувала поштові марки «ПТН ПНХ!».  До спецпогашення долучився керівник ЗОВА Юрій Малашко, представники поштового зв’язку та вихованці запорізьких навчальних закладів. 

На поштовому випуску представлено одне з семи графіті англійського художника Бенксі, створених ним в Україні у 2022 році. Зображення з дзюдоїстом, відправленим в нокаут, художник намалював на стіні зруйнованого будинку у смт Бородянка Київської області.

  • Спецпогашення марки буде проходити по всій Україні, у Запоріжжі  - тільки сьогодні, 24 лютого. Аркуш коштує 180 гривень, повністю весь набор - 206 гривень. До набору традиційно входить листівка, конверт першого дня та художній конверт. Крім того, до цієї дати випустили ще тематичний світшот, - розповіла начальниця відділу поштових послуг Запорізької дирекції “Укрпошта” Анна Спірідончук.

Керівник Запорізької ОВА Юрій Малашко привітав присутніх з символічною подією та зазначив, що нова марка втілює в собі хоробрість  та незламність українського народу. 

  • Вітаємо “Укрпошту” з новим випуском поштових марок. Ми не лише документуємо історію, але й долучаємося до благодійної справи. Рік жорстокої війни нас не зламав. Українці довели всьому світу, що наша нація непереможна. Тож, тримаємося та впевнено наближаємо деокупацію Запорізького краю, а головне - перемогу, - наголосив Юрій Малашко. 

Тираж поштового випуску - 1 500 000 примірників або 250 тисяч маркових аркушів. Номінал марки – F, який використовують для пересилання рекомендованого листа масою до 50 г у межах України. 

Окрім базового номіналу марки до вартості також додали 7 гривень, які будуть спрямовані Укрпоштою на відбудову навчальних закладів, зруйнованих ракетними обстрілами рф.      

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також