Начальник ЗОВА відвідав один з хлібозаводів Запоріжжя та особисто ознайомився з тонкощами їхньої роботи. Олександр Старух пройшовся цехами, поспілкувався з працівниками й перевірив, як працює виробництво в умовах війни.
Також очільник обласної військової адміністрації мав нагоду провести нараду з керівниками провідних хлібовиробництв у регіоні. Разом обговорили виклики та проблемні питання, які сьогодні перешкоджають сталому функціонуванню галузі. По-перше, це віялові відключення електроенергії, обумовлені ударами рф по об’єктах критичної інфраструктури.
Зокрема, значний вплив на стабільність роботи має зростання собівартості готової продукції через підвищення цін на пшеничне борошно, вартості транспортних послуг, конкуренція на продовольчому ринку тощо.
Але, як підкреслив керівник ЗОВА Олександр Старух, попри воєнний час, працівники підприємств залишаються на місцях, випікають для нас хліб та забезпечують борошняними виробами. До того ж мережі відкривають вакансії та продовжують залучати нових фахівців до роботи.
-
Дякую нашим хлібовиробникам за наполегливу роботу. Важливо, щоб кожен займався своєю справою та боровся на своєму фронті. Наші хлопці тримають ворога, а пекарі забезпечують усіх головним продуктом - хлібом. Дійсно, перед нами постали важкі проблеми та виклики. Але я переконаний, що ми зможемо знайти шляхи їх розв’язання. Попри все, ми маємо вистояти й це наше головне завдання. Прямуємо до Перемоги разом! - наголосив Олександр Старух
Департамент культури та інформаційної політики