Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Облаштовані укриття як безпечний простір: Олександр Старух перевірив сховище студентського гуртожитку

5 січня 2023 - 19:15

Очільник Запорізької ОВА відвідав один зі студентських гуртожитків обласного центру, де зараз проживають внутрішньо переміщені особи з не тільки з нашої області, але й з інших регіонів України. 

Під час візиту Олександр Старух поспілкувався з керівництвом закладу, зокрема, обговорили потреби й поточні проблемні питання. 

До речі, у гуртожитку практично “з нуля” змогли облаштувати укриття. Спільними зусиллями обласної влади, благодійних організацій, відповідального керівництва навчального закладу, у підвальному приміщенні вдалося зробити ремонт, обладнати тренажерний зал. 

  • Раніше ми використовували це приміщення як склад. Тут ніколи нічого не робилося. Але за гроші, які були виділені з обласного бюджету, сюди придбали генератори, встановили обігрівачі, нову вентиляцію, закупили ковдри, стільці та інші необхідні матеріали для ремонту. Тепер у нас є повноцінне укриття, - розповіла  завідувачка гуртожитку Любов Лазарєва.

Зокрема, тут потурбувалися й про комфорт діточок під час освітнього процесу. Так, спираючись на безпекову ситуацію, у майбутньому планують впроваджувати змішану форму навчання. Для цього на базі гуртожитку обладнали два невеликих класи, купили парти та дошки. 

  • Робота з обладнання укриттів триває. Кілька місяців тому ми вже відвідували підвальне приміщення цього гуртожитку. Тоді тут було все інакше. Бачимо, що ремонт сховища вдалося виконати згідно зі встановленими вимогами. До того ж укриття в навчальних закладах надалі можна буде використовувати як безпечний простір для здобуття освіти.  Діти мають контактувати один з одним. Вони - наше майбутнє. Ми маємо захищати та піклуватися про них, - наголосив Олександр Старух. 

Крім того, діти ВПО, які проживають у гуртожитку влаштували в укритті святкову програму: співали колядки та провели майстер-клас з малювання калини. Своєю чергою, з нагоди новорічних свят керівник ЗОВА Олександр Старух вручив дітлахам солодкі подарунки.  



Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Кращі практики співпраці бізнесу, влади та ГО: оголошено конкурс історій

«Школа офлайн»: МОН запустило нову гарячу лінію

Соціальна сфера Запоріжжя: економія електроенергії – вимога часу

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 395 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам