Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підсумки новорічних свят та розрахунковий обсяг ДФРР: Запорізька область розпочала роботу у новому році

3 січня 2023 - 15:15

Безпекову ситуацію під час новорічних свят, перші підсумки різдвяно-новорічного фестивалю в умовах війни, підсумки річної роботи та визначення пріоритетних напрямків на рік обговорили на нараді очільника Запорізької ОВА Олександра Старуха з керівниками структурних підрозділів ОДА та її апарату, начальниками районних військових адміністрацій та військових адміністрацій населених пунктів.

Директор Департаменту цивільного захисту населення ЗОВА Андрій Булавінов підбив підсумки святкування Нового року громадянами. За його словами, усі служби захисту цивільного населення контролювали дотримання комендантської години та правил безпеки. За виключенням обстрілів та ліквідації їх наслідків, ніч в обласному центрі минула без надзвичайних ситуацій.

Також намітили першочерговий план дій обласної влади у 2023 році.

  • Січень традиційний час для глибокого аналізу нашої роботи за воєнний рік та планування цілей, аби успішно подолати всі виклики 2023 року. Наразі важливо чітко визначити пріоритетні напрямки та шляхи розв'язання проблемних питань. Продовжуємо працювати та воювати в усіх напрямках, допомагати внутрішньо переміщеним особам та підтримувати ЗСУ, - зазначив Олександр Старух.

На нараді обговорили питання залучення на реалізацію інфраструктурних проєктів області коштів Державного фонду регіонального розвитку. Так, у 2023 році в державному бюджеті передбачено 2 млрд грн. Індикативний обсяг коштів Запорізькій області ще не доведено, але за попередніми розрахунками він складе майже 60 млн грн.

Виконувач обов’язків директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі ЗОВА Людмила Грабчилєва зазначила, що попередньо профільним міністерством визначено серед основних умов фінансування проєктів у 2023 році - це фінансування проєкту у попередніх роках за кошти ДФРР та розташування об'єкта на вільній від окупанта території України. Крім цього посадовиця зазначила, що остаточне рішення про розподіл та методику відбору проєктів на 2023 рік буде визначено та доведено регіонам після завершення реорганізації Міністерства розвитку громад та територій України.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Кращі практики співпраці бізнесу, влади та ГО: оголошено конкурс історій

«Школа офлайн»: МОН запустило нову гарячу лінію

Соціальна сфера Запоріжжя: економія електроенергії – вимога часу

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 395 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам