Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Мелітопольському районі окупанти тероризують мирних мешканців: обласна влада відпрацьовує складні питання територій

13 червня 2022 - 16:40

Під головуванням очільника ЗОВА Олександра Старуха відбулась нарада з приводу функціонування різних сфер життєдіяльності у Мелітопольському районі. Представники територіальних громад звітували щодо наявної безпекової та соціальної ситуації на своїх територіях. У нараді також взяв участь народний депутат України від партії “Слуга народу” Павло Мельник.

У першу чергу обговорили вчорашні спроби окупаційної влади рф відсвяткувати день росії. в ході “свята” у центрі міста Мелітополь пролунали вибухи, в результаті яких постраждали мирні мешканці. Олександр Старух зазначив, що безумовно, такі дії треба розцінювати як тероризм. Обласна влада передбачала можливість такого сумного розвитку подій, тому завчасно прийняла рішення ввести на непідконтрольній території подовжену комендантську годину, щоб громадяни сиділи вдома і на наражали себе на небезпеку.

Крім цього, присутні на нараді звернули увагу на спроби окупантів видавати українцям російські паспорти та на приїзд на територію району політиків з рф з пропагандистською метою. Також ворог робить спроби захопити приватні бази відпочинку та тероризує місцеве населення. 

Великою проблемою території є відсутність інтернету. У зв’язку з цим вже десять днів місцеві мешканці перебувають в інформаційному вакуумі. Між іншим, це заважає нормальному функціонуванню відділень банків. І хоча соціальні виплати та заробітні плати продовжують нараховуватись, у людей виникають проблема із отриманням коштів і електронними розрахунками. 

Під час наради торкнулися й теми евакуації населення з громад до Запоріжжя. Так, виїжджати з непідконтрольної владі України території рекомендують власним транспортом. Тому що, як правило, окупанти  не пропускають автобуси на блокпостах.

Стосовно ввезення гуманітарної допомоги представники Мелітопольського району розповіли, що в доставленні вантажів на території допомагають волонтери. Вони привозять ліки та продукти, які потім розподіляються між населенням в громадах. 

Наприкінці наради обговорили потребу у побудові горизонтальних відносин, які допоможуть у вирішенні проблемних питань, тому що взаємодопомога може виручити у багатьох скрутних ситуаціях. Керівник ЗОВА Олександр Старух та очільник районної державної адміністрації Ігор Судаков звернули увагу на підтримку контакту з усіма мешканцями району та дали доручення відпрацювати інші нагальні проблеми місцевих жителів.


Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 894-го дня війни

Новий навчальний рік – у новому укритті: запорізька гімназія готується до очного навчання

Рекомендації до зарахування на бюджет для вступників на бакалавра вже в електронних кабінетах

«Захистіть себе від хвороб - долучайтесь до вакцинації»: важливість щеплення від кашлюку, дифтерії та правцю

Ліцензії на експорт товарів онлайн: як це працює

Запорізька область продовжує співпрацю з Global Empowerment Mission Ukraine

Запорізька область готується до зими: міжнародна допомога для тисяч домогосподарств

«Поки є хоч маленька надія, я буду шукати чоловіка», – дружина оборонця Азовсталі Тетяна

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 05.08.2024

Впродовж доби окупанти 472 рази били по Запорізькій області

«Війна – це тимчасово, знання – це назавжди»: в Запорізькій області продовжується будівництво «підземних» шкіл

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 04.08.2024