Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: “Захист Батьківщини є обов’язком кожного громадянина”

8 червня 2022 - 15:50

Сьогодні на нараді керівник Запорізької ОВА Олександр Старух, обговорив з очільниками територіальних громад Запорізького району загальну ситуацію в області та окремо на кожній з територій. Зокрема, учасники розглянули варіанти підвищення рівня безпеки в районі. 

Голова Запорізької РДА Олег Буряк зазначив, що у Запорізькому районі ситуація унікальна: люди продовжують жити, працювати й одночасно обороняти місто Запоріжжя і прилеглі до нього громади.

  • Нам треба і далі укріплювати рубежі. Наразі відбувається вже третій етап побудови оборонної лінії, ми маємо бути максимально захищеними. Місто Запоріжжя - це опорний пункт для усіх переселенців. Завдяки йому вибудовується комунікація з усіма територіями, - розповів Олег Буряк.

Також продовжується проведення заходів з евакуації населення з потенційно небезпечних територій регіону, а Запорізький район є центром прийняття вимушених переселенців з усіх гарячих точок. Так, за словами очільника ОВА Олександра Старуха, зараз першочерговим завданням є перевезення людей з комунальних закладів та допомога вразливим верствам населення. Керівник області звернув увагу на те, що всі мають можливість виїхати на більш безпечні території України. 

Крім того, Олександр Старух наголосив, що економіка має працювати. Кожен громадянин повинен бути залученим до роботи. У тому числі, чоловіки мають вступати до лав Збройних сил України та захищати свою країну.

  • Захист Батьківщини є обов’язком кожного громадянина. Всі мають долучатися та допомагати. Працюючи на своїх місцях, ми запускаємо систему економіки та стабілізуємо ситуацію. Наразі важливо дотримуватись усіх рекомендацій, особливо тих, які стосуються евакуації. Не можна нехтувати власною безпекою та життям близьких, - додав керівник ЗОВА.

Також учасники наради обговорили збільшення інтенсивності обстрілів на територіях деяких громад. Обласна та місцева влада зауважує, що кожному громадянину варто пильно слідкувати за безпековою ситуацією. При сповіщенні про можливу небезпеку важливо терміново вирушати до найближчих укриттів.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 894-го дня війни

Новий навчальний рік – у новому укритті: запорізька гімназія готується до очного навчання

Рекомендації до зарахування на бюджет для вступників на бакалавра вже в електронних кабінетах

«Захистіть себе від хвороб - долучайтесь до вакцинації»: важливість щеплення від кашлюку, дифтерії та правцю

Ліцензії на експорт товарів онлайн: як це працює

Запорізька область продовжує співпрацю з Global Empowerment Mission Ukraine

Запорізька область готується до зими: міжнародна допомога для тисяч домогосподарств

«Поки є хоч маленька надія, я буду шукати чоловіка», – дружина оборонця Азовсталі Тетяна

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 05.08.2024

Впродовж доби окупанти 472 рази били по Запорізькій області

«Війна – це тимчасово, знання – це назавжди»: в Запорізькій області продовжується будівництво «підземних» шкіл

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 04.08.2024