Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух провів зустріч з делегацією Норвезької ради у справах біженців в Україні

7 червня 2022 - 15:00

Керівник Запорізької ОВА обговорив з іноземними гостями проблемні питання регіону, гуманітарну ситуацію та можливі шляхи  її покращення. 

У заході також взяв участь начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Запорізької ОВА Артур Бойко.

Норвезька рада у справах біженців розпочала свою гуманітарну діяльність в Україні в 2014 році та продовжує свою роботу в 30 країнах світу. Її діяльність спрямована на допомогу населенню, яке постраждало від військового конфлікту та перебуває в гарячих точках. Водночас, Норвезька рада підтримує внутрішньо переміщених осіб з усієї України.

Як з'ясувалося у ході спілкування, у Запорізькій області Норвезька рада у справах біженців готова надавати необхідну допомогу, яка включатиме формування та видачу населенню продуктових та гігієнічних наборів. Також люди зможуть отримати правову та соціальну допомогу.

Крім того, представники ради готові сприяти у відновленні зруйнованих об’єктів інфраструктури внаслідок бойових дій, а також організації доступу до безпечної питної води на територіях.

Своєю чергою очільник регіону Олександр Старух наголосив, що ситуація на тих територіях, де йдуть активні бої, дуже важка. Туди складно доставляти ліки та гуманітарну допомогу в цілому. Є проблеми й з виплатами.

Що стосується вимушених переселенців, Олександр Старух зазначив, що наразі в Запоріжжі їх перебуває близько 86 тисяч. Але влада рекомендує усім переміщеним особам після кількох днів перебування в обласному центрі їхати далі вглиб країни або за кордон. А тим, хто залишився, вже сьогодні необхідно думати про працевлаштування, оскільки економіка України не зможе довго витримати пов'язаного з війною соціального навантаження. Найбільш суттєвою проблемою наразі є розміщення тимчасово переміщених осіб, оскільки можливості комунальних закладів, які на сьогодні приймають переселенців, є досить обмеженими. Тому обласна влада закликає міжнародні організації до активної допомоги в цих гострих питаннях.

Наприкінці зустрічі керівник ЗОВА подякував представникам Норвезької ради у справах біженців за готовність підтримати Запорізький регіон. Своєю чергою делегація висловила упевненість у подальшій плідній співпраці. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 894-го дня війни

Новий навчальний рік – у новому укритті: запорізька гімназія готується до очного навчання

Рекомендації до зарахування на бюджет для вступників на бакалавра вже в електронних кабінетах

«Захистіть себе від хвороб - долучайтесь до вакцинації»: важливість щеплення від кашлюку, дифтерії та правцю

Ліцензії на експорт товарів онлайн: як це працює

Запорізька область продовжує співпрацю з Global Empowerment Mission Ukraine

Запорізька область готується до зими: міжнародна допомога для тисяч домогосподарств

«Поки є хоч маленька надія, я буду шукати чоловіка», – дружина оборонця Азовсталі Тетяна

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 05.08.2024

Впродовж доби окупанти 472 рази били по Запорізькій області

«Війна – це тимчасово, знання – це назавжди»: в Запорізькій області продовжується будівництво «підземних» шкіл

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 04.08.2024