Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кабінет Міністрів затвердив Національний план вакцинації проти COVID-19 на 2022 рік

4 лютого 2022 - 11:30

Сьогодні традиційний брифінг щодо ситуації з поширенням коронавірусної інфекції провів директор Департаменту охорони здоров’я Запорізької облдержадміністрації Олексій Кулинич. Він розповів жителям Запоріжжя та області про особливості Національного плану вакцинації проти COVID-19 на 2022 рік.

У першу чергу, очільник Департаменту  повідомив, що 2 лютого Кабінет Міністрів України ухвалив Національний план вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19 на 2022 рік. 

  • У цьому році ми будемо і надалі нарощувати темпи щеплень. Регіон забезпечений вакцинами на 100%. Міністерство охорони здоров’я гарантує, що жодних перебоїв з постачанням вакцини не буде. Адже влада закуповує вакцину з державного бюджету та продовжує співпрацювати з ініціативою COVAX. Серед важливого: у Нацплані прописано, що загальна стратегія вакцинації проти COVID-19 буде полягати у ревакцинації бустерною дозою тих, хто вже отримав базовий курс щеплення в 2021 році, та вакцинації тих, хто не отримав жодної дози. Владою передбачено, що до кінця 2022 року має бути забезпечена вакцинація тих громадян, хто перебуває у групі ризику. Це передусім 80% осіб у категорії 60+. Додатково впродовж 2022 року планується охопити щепленнями дітей та підлітків віком від 12 до 18 років та не менше ніж 70% дорослого населення, - поінформував Олексій Кулинич. 

Фахівець запевнив, що обласна державна адміністрація, в межах своєї компетенції, буде сприяти належному функціонуванню центрів вакцинації населення, постійних і тимчасових пунктів щеплень на базі закладів охорони здоров’я. 

Олексій Кулинич закликав тих громадян, хто ще не вакцинувався, зробити це,   та отримати бустерну дозу тим, у кого минуло мінімум 6 місяців після другого щеплення. Тому вакцинуйте себе та своїх дітей  і будьте здорові!



Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Відновлення будинку по вул. Якова Новицького після ворожого удару триває – вже цього року запоріжці повернуться до своїх квартир

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.08.2024

Впродовж доби окупанти 470 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 898-го дня війни

Обмін досвідом та ідеями: у Запоріжжі пройшла літня школа «Юний правознавець» для підлітків

У Запоріжжі відзначили Міжнародний день корінних народів світу

Повністю готові: Запорізька гімназія № 63 вже складає розклад для очного навчання дітей

Уряд розширив умови надання грантів для розвитку виноградарства та садівництва

«Політика героїв»: Запорізька область переймає досвід роботи з ветеранами в Кривому Розі

Дозвілля для дітей: в одному із запорізьких шелтерів для ВПО відкрили дитячий майданчик

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 09.08.2024