Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мости. Транспорт: Як змінився транспортний рух міста Запоріжжя з відкриттям мосту

2 лютого 2022 - 21:03

Сьогодні про це говорили у другому блоці панельної дискусії, присвяченої новозбудованому мосту у Запоріжжі. Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух спілкувався на цю тему з заступником директора ТОВ "Тревел Авто" Дмитром Труфановим, в.о. заступника начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС України у Запорізькій області Олексієм Пугою та начальником управління патрульної поліції Світланою Михайловською. 

Головне завдання нових запорізьких мостів - вирішити багаторічну транспортну проблему. В соціальних мережах регулярно почали з’являтися  позитивні коментарі мешканців Запоріжжя та гостей міста з цього приводу. Так, з відкриттям верхової частини вантового мосту значно розвантажились дороги міста: суттєво зменшилась кількість заторів, скоротився час, який  витрачали на дорогу водії транспорту. Голова Запорізької ОДА навіть запустив флешмоб у соціальних мережах, який демонструє, наскільки швидким може бути транспортний рух через новий міст. Олександр Старух повністю проїхав по мосту усього лише за 3 хвилини 45 секунд.

  • Якщо рахувати, що людина економить годину або дві вдень - це 1/12 твого дня. Багато часу люди тепер можуть зекономити на щось інше, поспілкуватися з родиною та просто поспати. Тому новий міст - це, в першу чергу, економія нашого часу, - підкреслив Олександр Старух.

Однак, пришвидшення руху, в першу чергу, стало корисним  для пожежних машин, машин рятувальників та машин швидкої допомоги - завдяки цьому вони зможуть швидше надавати допомогу тим, хто цього потребує.

Світлана Михайловська також зауважила,  що в перші дні функціонування мосту там активно працювала патрульна поліція. Наразі всі проблеми з регулюванням владнали. Також, відкриті всі три заїзди на міст з Хортиці, що полегшує транспортний рух.

Крім цього, Олександр Старух розповів про те, що  нові запорізькі мости дають початок створенню транспортного ХАБу у Запорізькій області та поштовх подальшому плануванню розвитку транспортної інфраструктури міста Запоріжжя та регіону взагалі.



Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Відновлення будинку по вул. Якова Новицького після ворожого удару триває – вже цього року запоріжці повернуться до своїх квартир

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.08.2024

Впродовж доби окупанти 470 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 898-го дня війни

Обмін досвідом та ідеями: у Запоріжжі пройшла літня школа «Юний правознавець» для підлітків

У Запоріжжі відзначили Міжнародний день корінних народів світу

Повністю готові: Запорізька гімназія № 63 вже складає розклад для очного навчання дітей

Уряд розширив умови надання грантів для розвитку виноградарства та садівництва

«Політика героїв»: Запорізька область переймає досвід роботи з ветеранами в Кривому Розі

Дозвілля для дітей: в одному із запорізьких шелтерів для ВПО відкрили дитячий майданчик

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 09.08.2024