Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада, науковці та громадськість об'єдналися заради сталого розвитку Запорізького краю

17 січня 2022 - 11:55

У Запорізькому національному університеті відбулася презентація проєкту «Зимова школа  «Креативно про цілі сталого розвитку».  До участі в заході долучилися начальник Управління внутрішньої політики ОДА Володимир Марчук та заступниця директора Департаменту захисту довкілля Ірина Пірогова.

Також до заходу в режимі онлайн приєдналися близько 35 учасників – студентів, освітян вищої та середньої школи, працівників бібліотек, громадських діячів.

Вітаючи учасників від імені облдержадміністрації учасників заходу, начальник Управління внутрішньої політики ОДА Володимир Марчук наголосив, що поява концепції сталого розвитку стала відповіддю на серйозні кліматичні, соціальні і економічні виклики, які постали перед людством. Подолання цивілізаційної кризи вимагає спільної злагодженої роботи кожної країни, відповідального ставлення кожного громадянина. І усі ми маємо вчитися, як жити у нових умовах, а спільна робота влади, науковців та освітян, а також громадськості стане запорукою побудови кращого майбутнього для наступних поколінь.

В свою чергу, заступниця директора Департаменту захисту довкілля ОДА Ірина Пірогова розповіла, що облдержадміністрація, як партнер зимової школи, надає наявні у її розпорядженні ресурси для її успішної роботи. 

Презентуючи учасникам заходу сам проєкт «Зимова школа  «Креативно про цілі сталого розвитку» його лідерка Наталія Венгерська повідомила, що він створений задля розширення рівня знань учнівської та студентської молоді м. Запоріжжя про цілі сталого розвитку. З цією метою представники громадськості, наукової спільноти та влади об'єднаються для проведення інтенсивних навчань.

Заняття школи проходитимуть у січні-лютому 2022 року. До участі в навчанні запрошуються активні молоді люди, які цікавляться цілями сталого розвитку, креативними ідеями та позиціонують себе як молоді лідери-змін: студенти Запорізького національного університету, учні 9-11 класів загальноосвітніх шкіл м. Запоріжжя,  учні шкіл мистецтв та художніх шкіл м. Запоріжжя, студенти та учні представники національних меншин.

Всього у форматі конкурсу організатори відберуть 30 учасників, на яких очікують декілька тижнів цікавих занять, тренінгів та інтерактивних ігор.

Менторами проєкту виступатимуть викладачі Запорізького національного університету,  представники виконавчої влади, відомі громадські діячі  та експерти з питань сталого розвитку.

Проєкт є переможцем Ідеятону в межах програми "Активні Громадяни" Британської Ради, що реалізується ГС "Асоціація Активних Громадян" за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

Більш детально ознайомитися з проєктом можна за посиланням https://m.facebook.com/groups/508289590510829/

 

Департамент культури та інформаційної політики 

 

Читайте також

Іван Федоров відзначив кращих будівельників Запорізького краю з нагоди професійного свята

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Відновлення будинку по вул. Якова Новицького після ворожого удару триває – вже цього року запоріжці повернуться до своїх квартир

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.08.2024

Впродовж доби окупанти 470 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 898-го дня війни

Обмін досвідом та ідеями: у Запоріжжі пройшла літня школа «Юний правознавець» для підлітків

У Запоріжжі відзначили Міжнародний день корінних народів світу

Повністю готові: Запорізька гімназія № 63 вже складає розклад для очного навчання дітей

Уряд розширив умови надання грантів для розвитку виноградарства та садівництва

«Політика героїв»: Запорізька область переймає досвід роботи з ветеранами в Кривому Розі