Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перспективи розвитку економіки та територіальної оборони області обговорили вчора в облдержадміністрації

11 січня 2022 - 16:00

Вчора відбулась робоча зустріч очільника Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха та тимчасової повіреної у справах США в Україні пані Крістіни Квін. Це вже третій візит представниці Сполучених Штатів до Запорізької області.

 На початку зустрічі Олександр Старух підкреслив, що Україна вже багато років успішно співпрацює з Агентством США з міжнародного розвитку USAID, яке надає допомогу у побудові потужного фінансового сектору, який регулюється політично та економічно незалежними структурами, використовує визнані у світі методи діяльності, є інтегрованим до міжнародних стандартів, а також користується довірою з боку українських громадян та інвестиційної спільноти.

Особливу увагу пані Крістіна Квін звернула на рівень підготовки територіальної оборони. У свою чергу очільник області зазначив, що питання виконання завдань територіальної оборони на території області перебувають на особливому контролі обласної влади та постійно  розглядаються під час оперативних нарад з головами райдержадміністрацій,   під час зустрічей на «Дні територіальних громад», на засіданнях штабу зони територіальної оборони та під час робочих зустрічей з командуванням військових частин ТрО. Олександр Старух зауважив, що в області проводиться активна робота з удосконалення територіальної оборони, забезпечується  успішне виконання усіх планів по призову,   підготовка медичних закладів.

Другим питанням для обговорення стала низка економічних проєктів, які вже активно впроваджуються в Україні.   В області успішно працюють проєкти USAID, зокрема,  «Економічна підтримка Східної України»,  «Конкурентоспроможна економіка України». 

На зустрічі обговорили експорт продукції запорізьких підприємств до США, який цього року склав $236,29 млн, тобто збільшившись на 35 % порівняно з відповідним періодом 2020 року. 

Крістіна Квін звернула особливу увагу на електростанції, розміщені на території Запорізької області, оскільки вони є провідними у постачанні електроенергії в Україні. Наразі вперше за всю історію існування працюють усі 6 блоків атомної станції, теплова електростанція та гідроелектростанція. Також представниця США акцентувала увагу на тому, що брак палива це - вразливе місце. Тому для регіону може стати актуальним питанням постачання дизельного палива, у тому числі і на електростанції. Однак зараз у наявності немає достатнього місця для його збереження.

  - Такі програми є дуже важливими для нашого регіону. Ми сподіваємось на подальшу співпрацю та допомогу. Головне, щоб країни заходу залишились на стороні принципів, - зазначив Олександр Старух

 

 

 Департамент культури та інформаційної політики


Читайте також

Іван Федоров відзначив кращих будівельників Запорізького краю з нагоди професійного свята

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Відновлення будинку по вул. Якова Новицького після ворожого удару триває – вже цього року запоріжці повернуться до своїх квартир

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.08.2024

Впродовж доби окупанти 470 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 898-го дня війни

Обмін досвідом та ідеями: у Запоріжжі пройшла літня школа «Юний правознавець» для підлітків

У Запоріжжі відзначили Міжнародний день корінних народів світу

Повністю готові: Запорізька гімназія № 63 вже складає розклад для очного навчання дітей

Уряд розширив умови надання грантів для розвитку виноградарства та садівництва

«Політика героїв»: Запорізька область переймає досвід роботи з ветеранами в Кривому Розі