Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька міська лікарня № 9 отримала кисневу станцію

29 грудня 2021 - 14:30

Сьогодні   голова обласної державної адміністрації Олександр Старух побував у 9 міській лікарні Запоріжжя.  Цей медичний заклад одним з перших отримує автономну кисневу станцію  з контейнером для безперебійного забезпечення киснем хворих на коронавірусну інфекцію. Також сьогодні лікарня отримала 10 кисневих концентраторів та 6 інфузоматів. 

Очільник області разом з директором Департаменту охорони здоров’я Олексієм Кулиничем  вручили 9-й міській лікарні Запоріжжя 10 кисневих концентраторів та 6 інфузоматів. Вони придбані коштом обласного бюджету.  Нещодавно було виділено 11,4 млн грн на забезпечення інфузоматами, кисневими концентраторами та витратними матеріалами для апаратів ШВЛ та кисневих концентраторів для закладів охорони здоров’я І та ІІ хвилі боротьби з COVID-19.  

58 інфузоматів, 116 кисневих концентраторів та витратні матеріали буде розподілено між 24-ма лікарнями Запорізької області. 

  • Були закуплені інфузомати - це такі апарати, які автоматично дозують лікарські препарати хворим, та кисневі концентратори. Але ми в 9 лікарні ще й тому, що переходимо на іншу історію. Історія полягає в тому, щоб в кожній ковідній лікарні будемо намагатися до наступної хвилі збудувати кисневі станції. Щоб на місцях працювали великі кисневі станції і хоча б реанімація була повністю забезпечена киснем. Таких станцій у нас уже три збудовано. Три зараз монтуються, і ще до кінця січня-лютого 13 лікарень буде забезпечено кисневими станціями. Це для того, щоб лікарні максимально були забезпечені киснем, - зазначив Олександр Старух.

Запорізька область продовжує покращувати матеріальну базу медичних закладів, які приймають хворих на COVID-19.  В умовах пандемії коронавірусу важливу роль в якісному лікуванні відіграє безперебійне забезпечення хворих киснем. Тому важливо, щоб всі лікарні, які приймають хворих на ковід, були забезпечені потоковим киснем, щоб медичні заклади виробляли його на місці і не були залежні від транспортування. Однією з перших отримує автономну кисневу станції з контейнером, стандартизовані потоки якої 644 л/хв, 9 міська лікарня. І це не дивно, адже у пік хвороби у цьому медзакладі були заповнені 100% ліжок з киснем. 

Киснева станція в 9 міській лікарні - це одна з перших кисневих станцій, яка була закуплена коштом держсубвенції. Загалом заплановано придбання державним коштом 13 кисневих станцій для закладів охорони здоров’я І та ІІ хвилі боротьби з COVID-19.  

У Запоріжжі це міські лікарні № 1,2,5,6,9 та 5 міська дитяча лікарня. А також лікарні у Мелітополі, Токмаку, Енергодарі, Пологах, Якимівці та Бердянську.

За словами Олександра Старуха,  наступного року планується обладнати автономними кисневими станціями всі лікарні області, які приймають хворих на коронавірус. 

 

Департамент культури та інформаційної політики.

Читайте також

Іван Федоров відзначив кращих будівельників Запорізького краю з нагоди професійного свята

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Відновлення будинку по вул. Якова Новицького після ворожого удару триває – вже цього року запоріжці повернуться до своїх квартир

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.08.2024

Впродовж доби окупанти 470 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 898-го дня війни

Обмін досвідом та ідеями: у Запоріжжі пройшла літня школа «Юний правознавець» для підлітків

У Запоріжжі відзначили Міжнародний день корінних народів світу

Повністю готові: Запорізька гімназія № 63 вже складає розклад для очного навчання дітей

Уряд розширив умови надання грантів для розвитку виноградарства та садівництва

«Політика героїв»: Запорізька область переймає досвід роботи з ветеранами в Кривому Розі