Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Жителів області попереджають про ускладнення погодних умов у вихідні та наступного тижня

24 грудня 2021 - 16:00

Сьогодні,  24 грудня, перший заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Шустов провів засідання обласного штабу з опрацювання наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з можливими несприятливими умовами зимового періоду 2021-2022 року у Запорізькій області.

Участь у засіданні взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники ГУ ДСНС України у Запорізькій області, ГУ НП у Запорізькій області, Служби автомобільних доріг у Запорізькій області, в онлайн-режимі – керівники територіальних громад, райдержадміністрацій.

Заступниця начальника обласного центру з гідрометеорології Тетяна Сорокіна повідомила, що вже 24 грудня в Запорізькій області почалися снігопади. Вночі та вранці 25 грудня по місту Запоріжжя та на території Запорізької області очікуються пориви південно-східного вітру 15-20 м/с, сніг, мокрий сніг, дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь, хуртовина. Впродовж доби 25 грудня по місту Запоріжжя та на території Запорізької області на дорогах очікується ожеледиця. Температура повітря вночі  від 3° морозу до 2° тепла, вдень  0-5° тепла. У вихідні та наступного тижня очікується ускладнення погодних умов.

Така негода може зумовити часткове порушення руху транспорту на автомобільних дорогах і вулицях, а також ускладнюватимуть роботу органів комунального господарства.

Учасники засідання визначили, що для запобігання надзвичайних ситуацій, попередження дорожньо-транспортних пригод, викликаних несприятливими погодними умовами, необхідна злагоджена робота та вчасне  реагування, мобілізація ресурсів, які можуть бути задіяні для ліквідації наслідків негоди та для організації роботи з розчищення доріг державного та місцевого значення.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 900-го дня війни

Іван Федоров відзначив кращих будівельників Запорізького краю з нагоди професійного свята

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Відновлення будинку по вул. Якова Новицького після ворожого удару триває – вже цього року запоріжці повернуться до своїх квартир

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.08.2024

Впродовж доби окупанти 470 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 898-го дня війни

Обмін досвідом та ідеями: у Запоріжжі пройшла літня школа «Юний правознавець» для підлітків

У Запоріжжі відзначили Міжнародний день корінних народів світу

Повністю готові: Запорізька гімназія № 63 вже складає розклад для очного навчання дітей

Уряд розширив умови надання грантів для розвитку виноградарства та садівництва