Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Децентралізація відкрила нові можливості для Запорізької області

23 грудня 2021 - 17:05

Про реформу децентралізації, відкриття ЦНАПів, роботу зі зверненнями громадян, організацію тероборони області інформувала під час пресконференції голови ОДА “Рік роботи на посаді” керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

Як повідомила посадовиця, 1 квітня поточного року завершилося реформування районних державних адміністрацій. Кадровий потенціал райдержадміністрацій було максимально збережено. Частина державних службовців прийшла працювати у райдержадміністрації новостворених районів, частина - у місцеве самоврядування. Зінаїда Бойко запевнила, що робота з громадами наразі проводиться постійно - надається консультативна допомога, проводяться Дні громад. Допомога не обмежена лише адміністративними вказівками. При тісній співпраці з партнерами ОДА вирішується  безліч питань.  Серед основних партнерів Зінаїда Бойко назвала Проєкт Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «ЄС/ПРООН», Програму «U-Lead з Європою»,   Програму «ООН Жінки в Україні», проєкт «USAID” Європейський інвестиційний банк.   Завдяки тісній співпраці з партнерами реалізовуються важливі для області проєкти: розробляються стратегії розвитку територій,  проводиться реконструкція важливих соціальних об’єктів, забезпечується підтримка бізнесу, осіб з інвалідністю тощо. 

 Крім цього, керівниця апарату розповіла про роботу центрів надання адміністративних послуг та зазначила, наскільки важливо для людей прийти в один центр та отримати усі довідки та послуги, які потрібно, в одному місці. 

Окремо Зінаїда Бойко зупинилася на виконанні Закону України “Про звернення громадян”. В облдержадміністрації запроваджено щотижневе проведення гарячих телефонних ліній , під час яких посадовці відповідають на запитання жителів області. Жодне звернення не залишається поза увагою влади. Цього року вже проведено 104 таких лінії. Відповідно до законодавства всім, хто звертається на гарячу лінію, окрім роз’яснень під час спілкування, надається й письмова відповідь. 

В рамках виконання Закону України “Про основи національного спротиву” керівниця апарату Зінаїда Бойко поінформувала про виконання планових завдань з призову на строкову службу та на військову службу за контрактом. 



Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 900-го дня війни

Іван Федоров відзначив кращих будівельників Запорізького краю з нагоди професійного свята

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Відновлення будинку по вул. Якова Новицького після ворожого удару триває – вже цього року запоріжці повернуться до своїх квартир

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.08.2024

Впродовж доби окупанти 470 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 898-го дня війни

Обмін досвідом та ідеями: у Запоріжжі пройшла літня школа «Юний правознавець» для підлітків

У Запоріжжі відзначили Міжнародний день корінних народів світу

Повністю готові: Запорізька гімназія № 63 вже складає розклад для очного навчання дітей

Уряд розширив умови надання грантів для розвитку виноградарства та садівництва