Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини безбар'єрності

«Безбар’єрна грамотність» — новий курс на Дія.Цифрова освіта

22 грудня 2021 - 14:30

Вчора  Міністерство цифрової трансформації презентувало новий освітній курс «Безбар’єрна грамотність». Він складається з 8 серій тривалістю 6-10 хвилин про основні принципи безбар’єрності на прикладі повсякденних життєвих ситуацій.

  • За даними нового дослідження рівня цифрових навичок українців, проведеного Мінцифрою у 2021 році, 52.4% осіб з порушеннями слуху мають бажання розвивати свою цифрову грамотність. І це демонструє суспільний запит на збільшення кількості інклюзивного контенту і впровадження принципів безбар’єрності у різних сферах життя. І новий серіал — важлива частина великої просвітницької кампанії про безбар'єрність як нову суспільну норму,- зазначив заступник Міністра цифрової трансформації України Олександр Шелест.

Про що курс?

  • що таке безбар'єрність;

  • що саме спричиняє бар'єри;

  • кого стосується безбар'єрністья;

  • чому варто уникати стереотипів та упереджень;

  • чи готові українці долати бар’єри;

  • чому ми як суспільство потребуємо безбар’єрності;

  • чому безбар’єрність — це спільна справа.

Курс можна подивитися безкоштовно на порталі Дія.Цифрова освіта. 

  • Коли на рівні держави впроваджуються нові підходи, виникає необхідність в освітніх продуктах, які пояснюють нову суспільну норму. Тому, коли за ініціативою першої леді Олени Зеленської безбар’єрність стала частиною державної політики, виникла необхідність створити освітній серіал «Безбар’єрна грамотність». Наша задача – познайомити глядачів з основами безбар’єрності через повсякденні  життєві ситуації, щоб пояснити, що таке безбар’єрність, якими бувають бар’єри та чому безбар’єрність стосується усіх, - наголосила  радниця-уповноважена Президента України з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна.

Керівниця групи проєктів із демократичного врядування, ПРООН в Україні Олена Урсу розповіла, що У ПРООН поділяють цінності, які лежать в основі концепції безбар’єрності, і сприяють успішній реалізації стратегії та його плану дій. 

Нагадаємо, що курс Міністерства цифрової трансформації України створено в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської в партнерстві з радницею-уповноваженою Президента України з питань безбар'єрності, ГО «Безбар’єрність», представниками громадянського суспільства та експертами за підтримки проєкту ПРООН «Права людини для України», що фінансується Міністерством закордонних справ Данії.

 

Департамент культури та інформаційної політики. 

 

Читайте також