Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Діти пільгових категорій зустріли День Святого Миколая в Запорізькому обласному цирку

19 грудня 2021 - 14:05

Вже понад 20 років Запорізька обласна державна адміністрація у День Святого Миколая запрошує на обласну ялинку до Запорізького державного цирку дітей пільгових категорій. За доброю традицією сьогодні відбулося урочисте відкриття новорічної ялинки та перша святкова вистава. На циркове шоу «Новорічні дива» завітав  і голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух.

  • Знаю, що в ці дні новорічних свят кожен з вас чикає на диво. Ми, дорослі, теж віримо у дива.  Цього року ми працювали, і зробили чимало гарних речей, аби вам жилося добре у Запоріжжі та в нашій Україні. Ми ремонтували дороги, якими можна поїхати на море. Ми завершуємо будувати нові мости, якими можна дістатися в гості до козаків на Хортицю.  Створювали яскраві школи і дитячі садочки, щоб до них хотілося бігти зранку, будували стадіони і спортивні майданчики,  аби вам було де пограти у футбол. І все це ми робили для того, щоб вам жилося краще! А ваше завдання – старанно вчитися, слухатися дорослих, обов’язково допомагати один одному і бути щасливими, здоровими  весь рік! Піклуйтеся один про одного і про нашу країну!  – відзначив, звертаючись до малечі, голова ЗОДА Олександр Старух.

Цього року гостями циркової вистави стали більше півтори тисячі маленьких жителів області з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей вимушених переселенців із районів проведення ООС; дітей, які виховуються в сім’ях опікунів, прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу; дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей; дітей загиблих військовослужбовців та  ветеранів АТО, військовослужбовців, які беруть участь у проведенні ООС, дітей з інвалідністю, дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, з міст та районів області; вихованці обласних центрів соціально-психологічної реабілітації дітей. Ще стільки ж  діточок пільгових категорій відвідають новорічну виставу наступного тижня. Циркові вистави влаштовуються коштом обласного бюджету вже 21 рік поспіль, аби подарувати соціально незахищеним дітям святковий настрій, розповіла начальниця Служби у справах дітей ОДА Антоніна Матвєєва.

Цього року артисти цирку подарували глядачам програму «Новорічні дива». Майстерністю дивували повітряні гімнасти, акробати, еквілібристи, жонглери, клоуни, дресировані  поні та  коти. Родзинкою програми є атракціон за участю левів та тигрів. 


Нагадаємо, також сьогодні о 18.00 відбудеться головна подія обласного Новорічно-різдвяного фестивалю − на площі Фестивальній запалають вогні головної новорічної ялинки Запорізької області. На гостей свята також чекає концерт від провідних творчих колективів обласних закладів.


Департамент культури та інформаційної діяльності

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 900-го дня війни

Іван Федоров відзначив кращих будівельників Запорізького краю з нагоди професійного свята

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Відновлення будинку по вул. Якова Новицького після ворожого удару триває – вже цього року запоріжці повернуться до своїх квартир

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.08.2024

Впродовж доби окупанти 470 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 898-го дня війни

Обмін досвідом та ідеями: у Запоріжжі пройшла літня школа «Юний правознавець» для підлітків

У Запоріжжі відзначили Міжнародний день корінних народів світу

Повністю готові: Запорізька гімназія № 63 вже складає розклад для очного навчання дітей

Уряд розширив умови надання грантів для розвитку виноградарства та садівництва