Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мстислав Банік: в Україні успішно відкрито більше ніж 100 пунктів Команди підтримки Дії

16 грудня 2021 - 16:05

Вже з 19 грудня почнеться офіційний старт програми “єПідтримка”Мстислав Банік нагадав, що витратити 1000 гривень можна буде на спорт, книг, квитки на перевезення, розваги. 

Сьогодні керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік відвідав офлайн-пункт Команди підтримки Дії на базі центру масової вакцинації в Запоріжжі. Разом з ним центр відвідав перший заступник голови Запорізької облдержадміністрації Володимир Шустов.

Мстислав Банік перевірив роботу пункту, розповів про мету створення осередків офлайн-допомоги та про особливості програми “Є підтримка”.

  • “Є підтримка” наразі перебуває в пілотному режимі. Тобто, зараз вже все працює, вже можна подаватися на отримання цієї допомоги, вже можна формувати в банках картки і так далі, але до 19 грудня ми ще можемо відтестувати і знайти недоліки в цій взаємодії з банками та Міністерством економіки. А з 19 грудня почнеться офіційний старт. Ключові особливості: для того щоб отримати допомогу у вигляді 1000 гривень, банки спеціально запускають відкриття спеціальних рахунків “Є Підтримка”, зараз це вже роблять Монобанк , Альфа-банк, Приватбанк тощо.  І цей перелік банків буде збільшуватися. Ви заходите в Дію, важливо, щоб була оновлена версія, тому що тільки в оновлених версіях доступний повний функціонал. Після цього заходите в розділ-послугу “Є підтримка” і обираєте, в якому банку хочете відкривати рахунок, - розповів керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі.

Зазначається, що цього року та до 29 грудня 2021 року, на виплати по 1000 гривень закладено 8 мільярдів гривень, наступного -  ще 3 мільярди. Загалом програма розрахована до 18 грудня 2022 року. Не важливо, коли  вакцинувалася людина  - головне, мати повний курс вакцинації. Також обов’язковими умовами для отримання коштів є повноліття та  громадянство України.

Мстислав Банік нагадав, що витратити 1000 гривень можна буде на спорт, книг, квитки на перевезення, розваги. До того ж, Президент анонсував зміни до постанови Кабінету Міністрів, щоб люди, які старше 60 років, могли розраховуватися цими грошима в аптеках. Витратити гроші можна протягом 4 місяців, якщо ними не скористатися - вони повернуться в бюджет.  Важливо зазначити, що зняти 1000 гривень з картки не можливо, потрібно розплачуватися саме через термінал. 

Мінцифра наголошує, що оформити віртуальний рахунок для отримання 1000 гривень можна тільки в Дії, ніяких офіційних додаткових сайтів чи форм немає.  

Керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі зазначив, що по Україні успішно відкрито більше ніж 100 пунктів Команди підтримки Дії. Більшість із них розміщені в центрах масової вакцинації. До того ж, проводиться навчання працівників ЦНАПів.

  • Найбільше звертаються з приводу ковід-сертифікатів, як їх замовити чи отримати .Але якщо людина звертається з не стандартним питанням - ми все одно можемо допомогти, оскільки є наша служба підтримки, в якій знаходяться контакти наших волонтерів чи тих, хто допомагає людям в питаннях Дії. Якщо вже надскладна ситуація, то її передають на наш контакт-центр, - сказав Мстислав Банік. 

Команда підтримки Дії розповідає людям про види СOVID-сертифікатів та допомагає їх отримати на порталі та в застосунку Дія, підказує, куди звернутись, згенерувати сертифікат, може розказати, що робити, щоб продовжити термін дії сертифіката з пів року до 365 днів  та допомагає  з отриманням КЕП для входу на портал Дія.


Департамент культури та інформаційної політики.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 900-го дня війни

Іван Федоров відзначив кращих будівельників Запорізького краю з нагоди професійного свята

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Відновлення будинку по вул. Якова Новицького після ворожого удару триває – вже цього року запоріжці повернуться до своїх квартир

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.08.2024

Впродовж доби окупанти 470 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 898-го дня війни

Обмін досвідом та ідеями: у Запоріжжі пройшла літня школа «Юний правознавець» для підлітків

У Запоріжжі відзначили Міжнародний день корінних народів світу

Повністю готові: Запорізька гімназія № 63 вже складає розклад для очного навчання дітей

Уряд розширив умови надання грантів для розвитку виноградарства та садівництва