Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна організація Українського товариства глухих у наступному році матиме дозвіл на право користування пільгами з оподаткування

15 грудня 2021 - 16:25

Сьогодні під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Руслана Шиханова проведено онлайн-засідання регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій осіб з інвалідністю у Запорізькій області.

У заході взяли участь члени регіональної комісії та голова Запорізької обласної організації Українського товариства глухих.

Відповідно до Порядку денного заходу розглянуто питання про визначення доцільності надання дозволу на право користування пільгами з оподаткування Запорізькій обласній організації Українського товариства глухих.  

Руслан Шиханов поінформував присутніх про відповідність Організації визначеним законодавством критеріям для отримання дозволу на право користування пільгами з оподаткування.

Організація здійснює свою статутну діяльність із соціального захисту осіб з інвалідністю зі слуху на території Запорізької області. На обліку в  Організації  зареєстровано 2345 осіб з інвалідністю зі слуху. З початку року Організацією надано допомогу по 2127 зверненням з проханням допомогти у вирішенні соціально-побутових питань (медичні, пенсійні, правові, оформлення субсидій та інші питання).

У зв’язку з карантинними заходами у цьому році особи з інвалідністю зі слуху активно почали використовувати послугу «Сервіс УТОГ 24/7», яку надають перекладачі-дактилологи Організації  в онлайн режимі за допомогою планшетів та смартфонів.

В Організації працює 15 осіб, у тому числі 10 осіб з інвалідністю. Розмір середньомісячної заробітної плати працівників з інвалідністю в еквіваленті повної зайнятості складає 9 469 гривень.

З обґрунтуванням необхідності отримання права користуватись пільгами з оподаткування та очікувані від цього результати виступив голова організації –Віктор Дюжев.

З питань, внесених до Порядку денного також виступили                          Ольга Богданова - начальник відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування, контрольованих операцій управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Запорізькій області, Юрій Олійник – директор Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту  осіб з інвалідністю.

За результатами засідання комісією прийнято рішення рекомендувати голові обласної державної адміністрації надати Організації дозвіл на право користування пільгами з оподаткування 01 січня 2022 року.

 


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 900-го дня війни

Іван Федоров відзначив кращих будівельників Запорізького краю з нагоди професійного свята

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Відновлення будинку по вул. Якова Новицького після ворожого удару триває – вже цього року запоріжці повернуться до своїх квартир

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.08.2024

Впродовж доби окупанти 470 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 898-го дня війни

Обмін досвідом та ідеями: у Запоріжжі пройшла літня школа «Юний правознавець» для підлітків

У Запоріжжі відзначили Міжнародний день корінних народів світу

Повністю готові: Запорізька гімназія № 63 вже складає розклад для очного навчання дітей

Уряд розширив умови надання грантів для розвитку виноградарства та садівництва