Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Можливості програми “єПідтримка” планується розширити

14 грудня 2021 - 14:55

Сьогодні голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух провів традиційний брифінг, на якому розповів про стан захворюваності у Запорізькій області та розширення можливостей президентської програми “єПідтримка”.

Так, за останню добу в області зареєстровано 405 випадків захворювання на COVID-19. Запоріжжя - 164, Бердянськ - 56, Мелітополь - 20. Серед дітей –37, летальних випадків за добу - 28. Одужало за добу – 1751. 

Протягом останньої доби в області проведено 5388 щеплень. Першу дозу отримали 1832 особи, другу –3556 (закінчили вакцинацію). 

Всього з початку вакцинальної кампанії  щеплено 560 798 осіб, в т.ч. закінчили вакцинацію (отримали 2 щеплення) – 487 276 осіб. 

За словами голови Запорізької ОДА, у регіоні значно покращилася ситуація в лікарнях. На сьогодні зайнято 23% ліжкового фонду  - на стаціонарі лікується 873 особи. В тому числі 126 осіб в інтенсивній терапії (54%). Запорізька область крокує до жовтої зони, але не можна знижувати темпи вакцинації - для невакцинованих обмеження зберігатимуться, більше того, буде посилено контроль у громадських закладах та у транспорті. 

Також Олександр Старух нагадав, що днями запрацювала програма Президента єПідтримка, за якою кожен вакцинований може отримати 1000 гривень та витратити ці кошти на окремі цілі – записатися в спортзал, піти в кінотеатр, музей або на концерт, купити квиток на потяг або літак, придбати книги. Окрім цього, за проханням громадян, було вирішено розширити програму і на купівлю ліків – для того, щоб якнайбільше українців могли скористатися коштами.

Однак, це не кінцева мета програми. Програма є безумовно пріоритетною для Володимира Зеленського і поступово вона буде розширюватись – щоб бути корисною для якнайбільшої кількості людей. 

 Зокрема, вчора, було вирішено, що люди поважного віку зможуть витратити ці кошти на купівлю ліків. Наразі урядовці вже мають усі необхідні доручення та опрацьовують механіку за цим напрямком. 

Ще одна нова опція для людей середнього і старшого віку – це опція купівлі книжок.

Що стосується базового напряму, він більше направлений  на молоду аудиторію. Це підтримка креативного сектору – кіно, театр, музеї та спортивна сфера. А також транспорту – залізниці та авіасполучення. 

 

  • Сенс цих опцій в програмі єПідтримка в тому, що через людей допомога від держави направляється галузям, які постраждали найбільше від карантинних обмежень. Коли гроші проходять через споживачів безпосередньо – це реальний контроль, - зазначив Олександр Старух.

 

Наразі основним  інструментом для виконання програми є додаток "Дія", але згодом планують запровадити і офлайнові інструменти, що зробить процес більш зручним для тих, хто поки не користується "Дією". Зараз додаток "Дія" вже використовують більш ніж 10 мільйонів людей.

Також Олександр Старух підкреслив, вже в цьому році – на два тижні з 19 грудня є 8 мільярдів гривень. Взагалі, фінанси під програму будуть виділені в повному обсязі – стільки, скільки потрібно людям. Таким чином, програма єПідтримка має стати ще одним стимулом, щоб вакцинуватися проти Ковіду.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Впродовж доби окупанти 357 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 900-го дня війни

Іван Федоров відзначив кращих будівельників Запорізького краю з нагоди професійного свята

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Відновлення будинку по вул. Якова Новицького після ворожого удару триває – вже цього року запоріжці повернуться до своїх квартир

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.08.2024

Впродовж доби окупанти 470 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 898-го дня війни

Обмін досвідом та ідеями: у Запоріжжі пройшла літня школа «Юний правознавець» для підлітків

У Запоріжжі відзначили Міжнародний день корінних народів світу

Повністю готові: Запорізька гімназія № 63 вже складає розклад для очного навчання дітей