Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Естонські фахівці допомагатимуть Запорізькій області посилити інформаційну безпеку

22 листопада 2021 - 13:00

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух провів зустріч з виконавчим директором Міжнародного центру оборони та безпеки (ICDS) Дмитром Теперіком та координатором програми «Стійка Україна» Іллєю Мірошкіним. Також у зустрічі взяли участь заступник голови ЗОДА Руслан Шиханов та начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Артур Бойко.

Сторони обговорили співпрацю між  Міжнародним центром оборони та безпеки, що знаходиться у Талліні, та Запорізькою облдержадміністрацією. А саме консультативну допомогу, яку може надати естонська сторона Запорізькій області в галузі кібербезпеки, інформаційної безпеки та діджиталізації. 

  • Для нашої області питання безпеки дуже важливе, адже ми безпосередньо межуємо із Донецькою областю, а також маємо спільний кордон складного гібридного типу по Азовському узбережжю з Росією.  Тому питанням безпеки в області приділяється чимало уваги. Зокрема, й інформаційній безпеці. Отримання інформації - це на сьогодні одна з базових потреб для людей, без інформації ми не уявляємо свого повсякденного життя. Тож інформація має бути достовірною і не дестабілізувати настрої у суспільстві. Естонія має чудові напрацювання в IT сфері, цифровізації та кібербезпеці, тому ми із задоволенням візьмемо на озброєння ваш досвід, - відзначив голова ЗОДА Олександр Старух. 

Як розповів Дмитро Теперік, ICDS провели аналітичне дослідження у Запорізькій області та проаналізували, які загрози турбують жителів регіону. За результатами цього дослідження Міжнародний центр оборони та безпеки створив поради для модерування інформаційного простору Запорізької області. Естонська сторона хоче провести у Запоріжжі міжсекторальні навчання для громадських експертів, журналістів та представників силового  блоку. А також готова прийняти для навчання делегацію фахівців тих відомств, які відповідають за напрям інформаційної безпеки в регіоні. 

За результатами зустрічі сторони підписали Меморандум про співпрацю Запорізької обласної державної адміністрації  з Міжнародним центром оборони та безпеки (ICDS )  в рамках естонсько-української програми «Стійка україна|Resilient Ukraine». Згідно Меморандуму, сторони мають намір розвивати всебічне співробітництво та розглядають можливість спільної реалізації заходів з впровадження навичок та компетенцій, пов’язаних з комунікацією, інформаційною та кібербезпекою. Зокрема, підвищення рівня інформаційної безпеки в Запорізькій області шляхом проведення дослідницьких та навчальних заходів.

 

Департамент культури та інформаційної політик

 

Читайте також

Майже 200 мільйонів гривень компенсації за пошкоджене та зруйноване житло: про реалізацію програми єВідновлення в регіоні

У Запоріжжі триває реєстрація на участь у Всеукраїнському забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Платформа UNITED 24 MEDIA: Україна розповідає світові правду про російсько-українську війну

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 12.08.2024

«Син захищав свою країну. За це його засудили на 24 роки», – мати оборонця Азовсталі Наталя

Впродовж доби окупанти 357 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 900-го дня війни

Іван Федоров відзначив кращих будівельників Запорізького краю з нагоди професійного свята

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Відновлення будинку по вул. Якова Новицького після ворожого удару триває – вже цього року запоріжці повернуться до своїх квартир

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.08.2024