Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В облдержадміністрації проаналізують роботу мобільної лабораторії

18 листопада 2021 - 17:55

Сьогодні в облдержадміністрації відбулося засідання членів комісії з питань охорони атмосферного повітря в Запорізькому краї. Зібрання відкрив перший заступник голови обласної державної адміністрації  Володимир Шустов  Основними питаннями, які розглядалися,  були аналіз роботи мобільної лабораторії за 2021 рік та плани щодо роботи на 2022 рік.

Представниця керівництва Державної установи "Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" Ольга Гаврікова презентувала підсумки роботи мобільної лабораторії моніторингу довкілля в 2020-2021 роках та плани на 2022 рік. Вона зазначила, що за 10 місяців 2021 року лабораторія виконала понад 10 тисяч досліджень атмосферного повітря. А витрати ДУ “ЗОЦКПХ МОЗ України” на зарплати та нарахування за той самий термін становили  -1 848 361 гривень. В 2021 році на функціонування лабораторії з обласного екофонду було виділено 700 тисяч гривень. 

Також на зібранні були розглянуті плани щодо подальшої роботи мобільної лабораторії на 2022 рік,  в тому числі,  і фінансові потреби. За розрахунками фахівців, для нормального функціонування мобільної лабораторії потрібно 1 850 000 гривень.

  • Для сталої експлуатації МЛМД з метою виконання задач моніторингу, реагування на звернення громадян та надзвичайних ситуацій, пов'язаних зі станом довкілля, необхідне системне щорічне фінансування, - зазначила Ольга Гаврікова .

Нагадаємо, що 16 листопада комісія з питань здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря та управління якістю атмосферного повітря в Запорізькій зоні затвердила Програму моніторингу Запорізької зони на 2022-2026 роки. 

Через відсутність постів спостережень на території Запорізької області було прийнято рішення залучати до моніторингу повітря  мобільну лабораторію ЗОЦКПХ протягом 2022 року.


Департамент культури та інформаційної політики


Читайте також

Молодого запорізького вченого Руслана Амінова відзначили премією КМУ

Майже 200 мільйонів гривень компенсації за пошкоджене та зруйноване житло: про реалізацію програми єВідновлення в регіоні

У Запоріжжі триває реєстрація на участь у Всеукраїнському забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Платформа UNITED 24 MEDIA: Україна розповідає світові правду про російсько-українську війну

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 12.08.2024

«Син захищав свою країну. За це його засудили на 24 роки», – мати оборонця Азовсталі Наталя

Впродовж доби окупанти 357 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 900-го дня війни

Іван Федоров відзначив кращих будівельників Запорізького краю з нагоди професійного свята

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Відновлення будинку по вул. Якова Новицького після ворожого удару триває – вже цього року запоріжці повернуться до своїх квартир