Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Формується нове, сучасне обличчя Національного заповідника Хортиця

3 листопада 2021 - 16:10

Сьогодні під головуванням голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха відбулася чергова нарада щодо проведення робіт з реконструкції об´єктів Національного заповідника «Хортиця». В нараді взяли участь директори й представники департаментів та управлінь облдержадміністрації, начальник Служби автомобільних доріг в Запорізькій області Олег Галич.

      Генеральний директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко повідомив учасникам наради, що запоріжці та гості міста активно відвідують новозбудовані об’єкти національного заповідника, зведені  в рамках програми Президента «Велика реконструкція». Будівництво майдану «Козацьке коло» завершено на 100%, новий об’єкт «Курган Єдності» завершено на 97%, проводяться роботи з благоустрою території. Тривають впорядкування внутрішнього подвір’я Музею історії Запорозького козацтва, фасаду, оглядового майданчика, прибудови, зовнішніх інженерних мереж, озеленення - виконано 78% запланованих  робіт.  

Після масштабних реконструкцій значно зросла туристична привабливість Хортиці, зараз формується нове, сучасне обличчя Національного заповідника. Вдосконалюються елементи безбар’єрності, допрацьовуються елементи інклюзії.  На постійному контролі – реконструкція самопливного колектора каналізації по вул. Квітуча.

Також учасники наради обговорили строки підготовки та пропозиції до попереднього кошторису робіт на Хортиці у 2022 році та можливі перспективні заходи Національного заповідника, в тому числі, загальнодержавного масштабу.  

-         Завершення запланованих на 2021 рік робіт з реконструкції об’єктів інфраструктури Національного заповідника Хортиця вийшло на фінішну пряму, їх треба максимально прискорити. До 15 грудня 2021 року заплановані роботи мають бути завершені, - наголосив голова облдержадміністрації Олександр Старух. – На Хортиці мають проходити заходи державного рівня. Саме тут  будуть відбуватися знакові для всієї України події і, відповідно,  Запоріжжя посяде достойне місце в інформаційному просторі держави.


Департамент культури та інформаційної політики


Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 901-го дня війни

Молодого запорізького вченого Руслана Амінова відзначили премією КМУ

Майже 200 мільйонів гривень компенсації за пошкоджене та зруйноване житло: про реалізацію програми єВідновлення в регіоні

У Запоріжжі триває реєстрація на участь у Всеукраїнському забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Платформа UNITED 24 MEDIA: Україна розповідає світові правду про російсько-українську війну

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 12.08.2024

«Син захищав свою країну. За це його засудили на 24 роки», – мати оборонця Азовсталі Наталя

Впродовж доби окупанти 357 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 900-го дня війни

Іван Федоров відзначив кращих будівельників Запорізького краю з нагоди професійного свята

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.