Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розглядається можливість проведення медичного огляду призовників за рахунок державного бюджету

28 жовтня 2021 - 16:46

За ініціативи Міністерства охорони здоров’я через платформу ZOOM відбулась нарада з питань, пов’язаних з фінансуванням робіт постійно діючих військово-лікарських комісій при територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, а також медичного обстеження призовників. У Запорізькій облдержадміністрації участь у нараді взяли перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Шустов, керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, директор Департаменту охорони здоров’я Олексій Кулинич.

Медичний огляд призовників проводиться на призовних дільницях районних (міських) військових комісаріатів лікарями, які залучаються з місцевих лікувальних закладів. Кожний призовник оглядається хірургом, терапевтом, невропатологом, психіатром, окулістом, оториноларингологом, стоматологом, дерматологом, а, за наявності медичних показань, і лікарями інших спеціальностей.

Деякі заклади охорони здоров’я Запорізької області на підставі наданих НСЗУ роз’яснень стали відмовляти у виділенні лікарів-спеціалістів для роботи у складі медичних комісій.

Після обговорення питання було вирішено при організації медичного огляду призовників застосовувати частину 2 статті 3 Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», а саме: «За рахунок Державного бюджету України окремо здійснюється фінансове забезпечення програм громадського здоров’я, заходів боротьби з епідеміями, проведення медико-соціальної експертизи, діяльності, пов’язаної з проведенням судово-медичної та судово-психіатричної експертиз, та інших програм у галузі охорони здоров’я, що забезпечують виконання загальнодержавних функцій, за переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів України» та звернутися з цього приводу з пропозиціями до Кабінету Міністрів України щодо включення медичного огляду призовників.

Облдержадміністрація постійно працює над вирішенням цього питання та направляє пропозиції.

Восени призов на строкову військову службу відбувається протягом жовтня-грудня. У Запорізькій області заплановано призвати 603 особи.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 386 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 901-го дня війни

Молодого запорізького вченого Руслана Амінова відзначили премією КМУ

Майже 200 мільйонів гривень компенсації за пошкоджене та зруйноване житло: про реалізацію програми єВідновлення в регіоні

У Запоріжжі триває реєстрація на участь у Всеукраїнському забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Платформа UNITED 24 MEDIA: Україна розповідає світові правду про російсько-українську війну

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 12.08.2024

«Син захищав свою країну. За це його засудили на 24 роки», – мати оборонця Азовсталі Наталя

Впродовж доби окупанти 357 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 900-го дня війни

Іван Федоров відзначив кращих будівельників Запорізького краю з нагоди професійного свята

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024