Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціально-відповідальний бізнес передав 11 апаратів ШВЛ запорізьким лікарням

27 жовтня 2021 - 12:05

Сьогодні в обласній інфекційній клінічній лікарні відбулася передача одинадцяти апаратів штучної вентиляції легень лікарням міста Запоріжжя. Обладнання для порятунку життя було придбано за ініціативи Фонду Ріната Ахметова спільно із комбінатом «Запоріжсталь» та групою «Метінвест».  Чотири апарати ШВЛ  отримала обласна інфекційна лікарня, ще сім розподілять по іншим медзакладам Запоріжжя, які лікують хворих на COVID-19.

  • Ми всі бачимо ситуацію із захворюваністю на COVID, і бачимо ту кількість хворих, яка постійно зростає – люди поступають в лікарні у великій кількості. Ми, як соціально-відповідальний бізнес, не могли стояти осторонь. Сьогодні це чергова партія допомоги для обласної інфекційної лікарні і лікарень міста Запоріжжя. Це вже не перша партія допомоги  від фонду Ріната Ахметова, групи компаній «Метінвест» та комбінату “Запоріжсталь”. Перед цим ми надавали засоби захисту для лікарів і передавали апарати ШВЛ. Наразі ми продовжуємо ремонтні роботи на першому поверсі інфекційної лікарні та, сподіваюся, за декілька тижнів зможемо ввести в експлуатацію ще додаткові місця для  хворих на коронавірус, - сказав генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Олександр Мироненко, передаючи обладнання.

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух  підкреслив, наскільки важлива співпраця влади та соціально-відповідального бізнесу.

  • Медична система знаходиться у вкрай напруженому стані. Ми  готувалися до сплеску захворюваності, закупили велику кількість обладнання, але хвороба прогресує, вірус  став більш агресивним – внаслідок цього в лікарнях завантажено близька 90% ліжок. Тому сьогодні, як ніколи, є потреба в тому, щоб додати обладнання для  порятунку людських життів. Дуже гарно, коли є соціально-відповідальний бізнес, яким є наш комбінат «Запоріжсталь». Ці апарати ШВЛ допоможуть вирішити критичні ситуації, які виникають внаслідок  цієї хвороби , - зазначив Олександр Старух.

Приймаючи сертифікат на обладнання, виконуюча обов’язки головного лікаря обласної клінічної лікарні Ірина Кулєш підтвердила, що ситуація з кількістю тяжких хворих вкрай напружена. Інфекційна лікарня завантажена на 83-93%. Місця у реанімації зайняті на 200%. Серед госпіталізованих 85% знаходяться у тяжкому стані та потребують кисневої терапії або штучної вентиляції легень.

Виконуючий обов’язки міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв додав, що ситуація з місцями для хворих на коронавірус непроста і в інших  лікарнях міста. Через це сьогодні у п’ятій міській лікарні буде розгорнуто 100 додаткових ліжок. Частина апаратів ШВЛ буде надана у це відділення. Він подякував «Запоріжсталі» за системну підтримку запорізької медицини і, зокрема, за безперебійне забезпечення лікарень киснем.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю  


 

 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 386 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 901-го дня війни

Молодого запорізького вченого Руслана Амінова відзначили премією КМУ

Майже 200 мільйонів гривень компенсації за пошкоджене та зруйноване житло: про реалізацію програми єВідновлення в регіоні

У Запоріжжі триває реєстрація на участь у Всеукраїнському забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Платформа UNITED 24 MEDIA: Україна розповідає світові правду про російсько-українську війну

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 12.08.2024

«Син захищав свою країну. За це його засудили на 24 роки», – мати оборонця Азовсталі Наталя

Впродовж доби окупанти 357 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 900-го дня війни

Іван Федоров відзначив кращих будівельників Запорізького краю з нагоди професійного свята

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024