Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Литва і Запоріжжя об’єднають зусилля влади і бізнесу

8 квітня 2010 - 13:15

Відбулася зустріч голови облдержадміністрації Бориса Петрова з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні паном Пятрасом Вайтєкунасом.

У зустрічі взяли участь голова обласної ради Павло Матвієнко, стажист на посаду першого заступника голови облдержадміністрації Володимир Кальцев, комерційний аташе Литовської Республіки в Україні Кястутіс Масальскіс та інші члени делегації Литовської Республіки.

Борис Петров привітав литовську делегацію на запорізькій землі,  ознайомив гостей з історією та потенціалом нашого регіону, зазначивши: «Основи європейської демократії закладалися саме на нашій землі ще з часів першої української конституції, якій виповнилося триста років».

Незважаючи на загальну кризу, вважає керівник регіону, сьогодні з’явилися перші паростки виходу з неї, що відчувається на динаміці розвитку наших підприємств.

- Тому ми дуже сподіваємося на  розширення співробітництва з нашими поважними сусідами, іншими країнами. Сьогодні ми інтенсивно займаємося підготовкою різноманітних інвестиційних проектів, частину з них ми вам представимо. Ми відкриті для співробітництва та діалогу,  хочемо імпортувати більше товарів з вашої країни. Сподіваємося, що ця зустріч відкриє нову сторінку і дозволить нам спільно розвиватися в майбутньому, -  зазначив голова облдержадміністрації.

  Голова обласної ради Павло Матвієнко поінформував гостям про процеси, які сьогодні розвиваються в області після президентських виборів в Україні. Головне зараз, на думку посадовця, об’єднати зусилля облдержадміністрації та облради для виходу з кризи та дати поштовх базовим галузям економіки краю.

Володимир Кальцев порекомендував представникам литовського бізнесу розвивати контакти в таких сферах, як агропромисловий комплекс, енергетика, машинобудування, культура і туризм. Він запросив  литовських гостей та бізнесменів на четвертий інвестиційний форум, який відбудеться в Запоріжжі восени. На сьогоднішній день відомо, що на ньому буде представлено 85 інвестиційних проектів.

Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Пятрас Вайтєкунас подякував за організовану зустріч та теплий прийом на запорізькій землі.

- Ми готові поділитися своїм досвідом в тих галузях, які будуть вам цікаві, - зазначив Пятрас Вайтєкунас. – Ми можемо поділитися досвідом наших бізнесменів, проведення наших реформ, сертифікації та стандартизації продукції. Ви можете скористатися й нашими можливостями, адже ми належимо до великої спільноти – Європейського Союзу.

Члени  делегації також повідомили про можливості своїх компаній та запропонували взаємовигідні сфери співробітництва., відзначивши, що пропонують продукцію та послуги європейської якості.

Пан Посол попросив запоріжців організувати відповідну делегацію для поїдки у Литву з метою розширення співробітництва та контактів між обома сторонами.

Очільник області подякував за запрошення та пообіцяв донести до запорізьких бізнесменів  пропозиції литовських  партнерів.

Також Борис Петров зазначив: «Ми активно опрацьовуємо питання європейського співробітництва. Ми хочемо бути з Європою, але  це повинен бути взаємний інтерес. І в цьому напрямку ми будемо  активно рухатися».

У програмі перебування  литовської делегації заплановано зустрічі з керівництвом Запорізької міської ради, Запорізької торгово-промислової палати та з представниками о обласного литовського товариства.

 

Управління у справах преси та інформації

(.doc, 43Kb)

Читайте також

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП