Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Державній сімейній політиці у регіоні приділятиметься особлива увага

7 квітня 2010 - 14:17

Питання реалізації державної сімейної політики у Запорізькій області розглянуто на засіданні координаційної ради з питань сім'ї, жінок, охорони материнства і дитинства при голові обласної державної адміністрації, яке провів радник голови ОДА Микола Ярмощук.

У заході взяли участь голова обласної ради Павло Матвієнко та його заступник Леонід Анісімов.

На засіданні заслухано звіти щодо реалізації державної сімейної політики у Бердянському, Приазовському та Приморському районах, містах Запоріжжя і Мелітополь; обговорено питання організації роботи щодо забезпечення прав багатодітних матерів на присвоєння почесного звання «Мати-героїня», а також – механізм впровадження Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей».

Відкриваючи засідання, Микола Ярмощук підкреслив, що сьогодні змінилися відносини між гілками влади, в області до керівництва прийшла одна команда, яка тепер повністю відповідальна за свої рішення та дії. Тому для підтримки та відтворення повноцінного інституту сім'ї, сприяння створенню правових, соціальних і економічних умов для належного функціонування та розвитку сім'ї, особливо багатодітної, відновлення сімейних цінностей, утвердження духовно і фізично здорової, матеріально та соціально благополучної сім'ї приділятиметься особлива увага.

У регіоні для підтримки інституту сім'ї діє координаційна рада з питань сім`ї, жінок, охорони материнства й дитинства при голові облдержадміністрації, 5 координаційних рад при головах міськвиконкомів та 20 координаційних рад при райдержадміністраціях.

Микола Ярмощук зазначив, що необхідно активізувати робот у щодо забезпечення прав багатодітних матерів на присвоєння почесного звання «Мати-героїня» . За його словами, за останні п'ять років 153 жінкам Указом Президента України присвоєно почесне звання України «Мати-героїня» , за три місяці нинішнього року – 37.

Протягом 2005-2010 років найбільша кількість документів на присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» надійшла з Якимівського та Василівського районів. Однак з Розівської та Новомиколаївської райдержадміністрацій протягом цього періоду не надійшло жодного подання, з Гуляйпільської райдержадміністрації та Токмацького міськвиконкому надійшло лише по одному пакету документів.

Микола Ярмощук зазначив, що на місцях треба посилити взаємодію всіх соціальних партнерів, які реалізують державну сімейну політику.

Голова обласної ради Павло Матвієнко запевнив, що від депутатського корпусу буде надана всебічна підтримка у реалізації державної сімейної політики. Особливу увагу необхідно приділити вирішенню екологічних та соціальних питань, вихованню підростаючого покоління. За його словами, всі проблеми необхідно вирішувати швидко, ефективно та правильно.

З обговорюваних питань на засіданні прийнято рішення координаційної ради.

Довідково. Станом на 01.01.2010 року в Запорізькій області проживає 6008 багатодітних сімей, в як их виховується 21084 дитини. До Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, станом на 04.02.2010 року внесено 4435 багатодітних родин.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі