Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Мотор Січ» - майбутнє регіону та України

26 березня 2010 - 15:11

Голова облдержадміністрації Борис Петров продовжує відвідувати найбільші промислові підприємства Запоріжжя. Після ВАТ «Укрграфіт» і ВАТ «Запоріжсталь» очільник області побував з робочою поїздкою  у ВАТ «Мотор Січ».

Керівник регіону зустрівся з народним депутатом, президентом, головою Ради директорів ВАТ «Мотор Січ», Героєм України В’ячеславом Богуслаєвим, з яким обговорив досягнення, проблемні питання та перспективи роботи підприємства. У робочій поїздці главу області супроводжували керівник Запорізької міської організації Партії регіонів Володимир Кальцев та керівник фракції Партії регіонів у Запорізькій міськраді Андрій Іванов.

Сьогодні ВАТ «Мотор Січ» - одне з найбільших у світі і єдине в Україні підприємство з виробництва, випробування, супроводження в експлуатації та ремонту 55 типів і модифікацій економічних та надійних двигунів для 61 виду літаків та вертольотів різного призначення.

Своє ознайомлення з виробничими потужностями ВАТ «Мотор Січ»  керівник регіону почав зі складального цеху №31.

- Найголовніше те, що це підприємство має позитивну динаміку, яка передбачає отримання нових замовлень. За минулий рік обсяги виробництва збільшилися майже удвічі, у 2010 році темпи росту очікуються на рівні більше 120 %, - зазначив Борис Петров. – Це дозволить створити нові робочі місця та збільшити відрахування до місцевого бюджету, що дуже потрібно нашому Запоріжжю.

Очільник області вважає, що цьому підприємству необхідно дуже серйозно допомагати:  «Все, що залежатиме від облдержадміністрації, ми створимо найсприятливіші умови, тому що все це робиться для запоріжців, для області. Нині цим підприємством  може гордитися область».

У свою чергу президент, голова Ради директорів ВАТ «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслаєв підкреслив, що Партія регіонів приділяла і приділяє значну увагу розвиткові  авіаційної промисловості України. На його думку, візити Президента України Віктора Януковича та Прем’єр-міністра України Микола Азарова  в Росію спрямовані і на те, щоб ми реалізували спільні авіапроекти.

В’ячеслав Богуслав повідомив, що зараз на підприємстві перебуває делегація з Росії з метою освоювання спільного двигуна на російський вертоліт. Він сподівається, що нинішній рік стане переломним і дасть старт  розвитку авіаційної промисловості України. Сьогодні все робиться для того, щоб підняти в небо нові перспективні літаки.

У складальному цеху керівник підприємства продемонстрував Борису Петрову нові розробки та ознайомив його з можливостями випробувального цеху №39.

 - Під керівництвом народного депутата України, Героя України В’ячеслава Олександровича Богуслаєва підприємство змогло у кризовий рік не тільки зберегти обсяги виробництва, а й зробити великий ривок у розвитку. Це – майбутнє Запоріжжя та України. Унікальна продукція «Мотор Січі» дала можливість цьому підприємству на багато років вперед випередити своїх конкурентів. Треба сказати щирі слова вдячності як В’ячеславу Олександровичу Богуслаєву, так і всьому трудовому колективу підприємства за таку ударну працю», - поділився своїми враженнями Володимир Кальцев.

Серед плюсів минулого року варто відзначити те,  що ВАТ «Мотор Січ» сплатило до держбюджету 143,66 млн. грн. (на 112,8 % більше, ніж за 2008 рік), до місцевого бюджету – 92,17 млн. грн (відповідно на 13,6 % більше).

Серед перспектив підприємства – до кінця 2010 року планується збільшення чисельності працівників до 21 250 осіб та збільшення середньої заробітної плати до 2 485 гривень.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.