Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Активне залучення до приватизації балансоутримувачів надасть поштовх приватизації

27 серпня 2021 - 15:35

Сьогодні відбулося засідання регіональної робочої групи з питань ефективності використання державного майна в Запорізькій області під головуванням голови ЗОДА Олександра Старуха.  Обговорювалися проблемні питання приватизації чотирьох об’єктів державного майна, розташованих у Запоріжжі та області.

Так, присутні на засіданні представники Бердянської райдержадміністрації, яка є балансоутримувачем майна колишнього банку «Україна», (будівля розташована у с. Осипенко Бердянського району) погодились виправити у найкоротший термін технічні неточності у документах, які гальмують виставлення цього майна на приватизаційний аукціон.

Також члени робочої групи вирішили активізувати роботу з ПАТ «Завод «Перетворювач», який є балансоутримувачем ще одного об’єкта приватизації – їдальні, яка розташована на території заводу, – але власники заводу проігнорували засідання.

Представники Управління забезпечення реалізації повноважень у Запорізькій області Регіонального відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях зазначили, що до них звертаються потенційні інвестори, які зацікавлені ще у двох перспективних об’єктах приватизації: базі відпочинку «Титан» у Приморську та об’єкті незавершеного будівництва у Запоріжжі, який розташований на вулиці Покровська.

За результатами засідання було ухвалено рішення про продовження роботи з балансоутримувачами цього майна.

Як зазначив Олександр Старух у підсумковому слові, досвід роботи з підготовки об'єктів державного майна до приватизації показує, що  на різних етапах підготовки виникають  міжвідомчі взаємопротилежні інтереси з боку держустанов, які є дотичними до приватизації. А це значно ускладнює і гальмує весь процес.

  • Обласна влада надає необхідну адміністративну та координаційну  підтримку Запорізьким представникам Фонду держмайна у прискоренні приватизації. За підсумками наради ми підготуємо відповідні запити та листи, що, сподіваюсь, активізують рух до аукціону як мінімум двох об'єктів держмайна, що розглядалися сьогодні. А це, нагадаю, надходження до державного бюджету, залучення держмайна до економічного обігу, з відповідними податковими відрахуваннями та створенням робочих місць, -  підкреслив голова облдержадміністрації.   

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 510 разів били по 8 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 902-го дня війни

Як ВПО отримати безоплатну медичну допомогу: НСЗУ дала роз’яснення

В Запоріжжі відсвяткували День молоді: в обласному центрі організували фестиваль для мешканців з усього регіону

Як центри зайнятості сприяють створенню робочих місць: мікрогранти на власну справу

«Ринок праці зазнав значних змін»: в регіоні спостерігається скорочення кількості робочих місць

Історія життя, що надихає та мотивує: учасник спецоперації ГУР Анатолій Басенко зустрівся із запорізькою молоддю

В Запорізькому ліцеї № 34 готуються до нового навчального року

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 13.08.2024

Впродовж доби окупанти 386 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 901-го дня війни

Молодого запорізького вченого Руслана Амінова відзначили премією КМУ