Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух – на прямому зв’язку з мешканцями області

27 серпня 2021 - 15:20

В обласному контактному центр сьогодні, 27 серпня, відбулася чергова “гаряча лінія”. На запитання громадян відповідав голова облдержадміністрації Олександр Старух.

До очільника регіону звернулося 12 мешканців області.

Більшість питань стосувались надання матеріальної чи соціальної допомоги. Так, за допомогою звернулася жінка, що проживає у Шевченківському районі м. Запоріжжя. Вона є сиротою, також нещодавно помер її чоловік. Жінка залишилися сама з дитиною, яка потребує тривалого лікування.

Жінка-інвалід з Хортицького району м. Запоріжжя розповіла, що через борги за комуналку її квартиру будуть відключати від електропостачання, а погасити борг жінка не здатна. Схожа ситуація у жительки Шевченківського району міста Запоріжжя. Жінка розповіла, що отримує дуже маленьку пенсію та наразі має борги за комунальні послуги.

Чоловік з селища Якимівка Мелітопольського району розповів, що у будівлі адміністрації немає пандусів. Через те людям з інвалідністю потрапити до РДА доволі складно. Також біля багатьох адміністративних будівель немає автомобільних стоянок для інвалідів. У багатьох випадках люди не здатні самостійно долати великі відстані і намагаються проїхати ближче до будівлі.

Мешканці м. Дніпрорудне Василівського району поскаржилися на високі тарифи на воду. При цьому через постійні прориви труб чи поломку колектору раз на тиждень воду відключають.

Мешканці м. Кам’янка-Дніпровська Василівського району поскаржилися на те, що у них руйнуються домівки через рух великовантажного транспорту по дорозі, яка проходить через житлову забудову. Мешканці прохають прокласти інший шлях, який буде проходити через лісове господарство. З цією ж проблемою зіткнулися жителі с. Матвіївка на Вільнянщині. У людей, чиї домогосподарства межують з дорогою, руйнуються домівки. Хоча встановлені дорожні знаки, які забороняють рух великогабаритного транспорту, водії все одно їздять цим шляхом.

-         Питання доступності громадських будівель для людей з інвалідністю знаходиться на особливому контролі обласної влади.  Також буде вивчена структура тарифів на комунальні послуги та проаналізована різниця тарифів на різних територіях. Мешканці громади не мають залишатися сам на сам зі своїми проблемами, - відзначив голова облдержадміністрації Олександр Старух.

Кожному, хто телефонував на «гарячу» лінію, голова облдержадміністрації надав вичерпні роз'яснення. Також заявникам, відповідно до норм чинного законодавства, надішлють офіційну відповідь, а за окремими зверненнями буде вжито оперативних заходів реагування. Кожен сигнал від громадян знаходиться на особливому контролі обласної влади.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


 

Читайте також

Фактчекінг та медіаграмотність для підлітків: стартував набір на проєкт «ПРУФ»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 14.08.2024

Впродовж доби окупанти 510 разів били по 8 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 902-го дня війни

Як ВПО отримати безоплатну медичну допомогу: НСЗУ дала роз’яснення

В Запоріжжі відсвяткували День молоді: в обласному центрі організували фестиваль для мешканців з усього регіону

Як центри зайнятості сприяють створенню робочих місць: мікрогранти на власну справу

«Ринок праці зазнав значних змін»: в регіоні спостерігається скорочення кількості робочих місць

Історія життя, що надихає та мотивує: учасник спецоперації ГУР Анатолій Басенко зустрівся із запорізькою молоддю

В Запорізькому ліцеї № 34 готуються до нового навчального року

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 13.08.2024

Впродовж доби окупанти 386 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області