Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі стартував Всеукраїнський форум «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху»

18 серпня 2021 - 17:05

Сьогодні, 18 серпня, на базі комунального закладу «Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Джерело» проведено Всеукраїнську стратегічну сесію «Дошкільна освіта для майбутнього: досягнення і перспективи». Захід відбувся в рамках проведення Всеукраїнського серпневого форуму «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху», приуроченого 30-річчю Незалежності України. У його роботі взяли участь голова обласної державної адміністрації Олександр Старух, заступник голови облдержадміністрації Руслан Шиханов, виконувач обов'язків директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Сороченко.

До заходу також долучилися фахівці дошкільної ланки освіти з усіх регіонів України, серед яких спеціалісти департаментів освіти і науки облдержадміністрацій, викладачі та методисти обласних закладів післядипломної педагогічної освіти, консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників та керівники закладів дошкільної освіти.

Запорізька область представлена потужною системою закладів, які надають послуги дошкільної освіти. Це 537 установ, де здобувають дошкільну освіту більше 48,5 тисяч вихованців. 

Дошкільною освітою охоплено 157 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 4369 дітей з особливими освітніми потребами. Крім того, 374 дитини охоплені соціально-педагогічним патронатом. Такі діти виховуються у тому числі і в закладах освіти області з інтернатами (пансіонами), як, наприклад у дошкільних групах комунального закладу «Джерело».

Забезпечують здобуття дошкільної освіти 14 939 працівників закладів. При цьому 65 % педагогічних працівників мають вищу освіту, а 35%  є молодшими бакалаврами або молодшими спеціалістами.

Дошкільною освітою охоплено 89% дітей 3-5 років, при цьому п’ятирічки повністю охоплені різними формами навчання. Протягом 2020 року створено 435 місць для дітей дошкільного віку. 

Для створення безпечного, комфортного та доступного освітнього простору, для кращих результатів дошкільної освіти 4 садочки області в минулому році увійшли до програми Президента України «Велике будівництво». На сьогодні вже завершено реконструкцію та капітальні ремонти цих закладів.

- Ми раді приймати вас, представників системи дошкільної освіти України, в нашому регіоні, готові поділитися здобутками, обговорити сучасні тенденції розвитку дошкільної освіти та шляхи подолання викликів сьогодення, задля створення всіх необхідних умов для щасливого дитинства в Україні, - привітав учасників заходу Олександр Старух.

Програма Всеукраїнської стратегічної сесії включає проведення науково-практичних занять з виступами представників Міністерства освіти і науки України, наукових установ України, міжнародних та всеукраїнських організації. 

Форум триватиме у Запоріжжі 18 та 19 серпня.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю 

Читайте також

Гаряча лінія Запорізької ОДА: заступник голови Євген Мироненко відповів на питання громадян

Фактчекінг та медіаграмотність для підлітків: стартував набір на проєкт «ПРУФ»

Чергову підозру від СБУ отримав пропагандист «руського миру» Володимир Рогов

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 14.08.2024

Впродовж доби окупанти 510 разів били по 8 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 902-го дня війни

Як ВПО отримати безоплатну медичну допомогу: НСЗУ дала роз’яснення

В Запоріжжі відсвяткували День молоді: в обласному центрі організували фестиваль для мешканців з усього регіону

Як центри зайнятості сприяють створенню робочих місць: мікрогранти на власну справу

«Ринок праці зазнав значних змін»: в регіоні спостерігається скорочення кількості робочих місць

Історія життя, що надихає та мотивує: учасник спецоперації ГУР Анатолій Басенко зустрівся із запорізькою молоддю

В Запорізькому ліцеї № 34 готуються до нового навчального року