Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: Потрібне стратегічне бачення подальшого розвитку регіонального центру льотної підготовки

8 липня 2021 - 16:05

На цьому голова Запорізької ОДА наголосив сьогодні під час чергової наради з питання розвитку державного навчально-виробничого закладу авіаційного профілю «Запорізький центр льотної підготовки імені Маршала авіації О.І. Покришкіна».

До обговорення майбутнього центру долучились також фахівці профільних Департаментів ОДА, представники Широківської сільської ради, Регіонального відділення Фонду держмайна України та АТ «Мотор-Січ».

  • Цей майданчик має потужний потенціал, який потрібно розвивати. Однак визначати бездумно майбутнє державного майна ми не можемо. Тому необхідно напрацювати дієві пропозиції. Потрібне стратегічне бачення подальшого розвитку регіонального центру льотної підготовки, – наголосив очільник області.

Голова Широківської громади Денис Коротенко розповів присутнім про чотири варіанти розвитку території центру. Перший шлях - це відновлення роботи навчально-виробничого закладу. Другий – стати точкою розвитку малої та приватної авіації. Третій варіант – використовувати територію для проведення всеукраїнських та міжнародних івентів, фестивалів і змагань різного профілю. Також можна створити індустріальний парк або логістичний центр, де розмістить свої потужності та створить нові робочі місця не одна компанія.

  • Цей об'єкт може розвиватися і за основним профілем. У нашому регіоні є багато можливостей для формування єдиної системи підготовки майбутніх пілотів. Маємо авіаційний коледж, є багатомільйонні сучасні симулятори польотів і є цей об’єкт, де наявна злітна смуга і майданчики, які також можна використовувати для навчання майбутніх льотчиків, – прокоментував одну з ідей розвитку центру Олександр Старух.

Окремо учасники наради обговорили можливість та шляхи передачі навчально-виробничого закладу авіаційного профілю «Запорізький центр льотної підготовки імені Маршала авіації О.І. Покришкіна» у комунальну власність громади. Однак це питання ще потребує доопрацювання. Тому робота продовжиться і на наступній зустрічі обговорять юридичні моменти реалізації запропонованих ідей розвитку території льотного центру.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»

Гаряча лінія Запорізької ОДА: заступник голови Євген Мироненко відповів на питання громадян

Фактчекінг та медіаграмотність для підлітків: стартував набір на проєкт «ПРУФ»

Чергову підозру від СБУ отримав пропагандист «руського миру» Володимир Рогов

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 14.08.2024

Впродовж доби окупанти 510 разів били по 8 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 902-го дня війни

Як ВПО отримати безоплатну медичну допомогу: НСЗУ дала роз’яснення

В Запоріжжі відсвяткували День молоді: в обласному центрі організували фестиваль для мешканців з усього регіону